Доцент Світлана Білоус прочитала новий курс лекцій у Варшавському університеті природничих наук

2 серпня 2022 року

     Майбутнє людей і нашої планети залежить від сталого розвитку суспільства й економіки як на глобальному так і на регіональному рівнях. Одним з головних викликів є зміни клімату, які впливають на життя людей і стан екосистем, зокрема лісових. Адаптації до змін клімату потребує й лісове господарство для забезпечення життєздатності лісів, біорізноманіття та продукування екосистемних послуг для потреб людства.

     Процес адаптації лісів до змін клімату потребує глибокого розуміння лісівниками інтегрального зв’язку біології лісу, технологій лісівництва, впливу порушень в екосистемах та механізмів управління лісовим господарством. Саме це й обумовило актуальність створення навчального курсу про механізми адаптації дерев до змін клімату.
     У рамках реалізації магістерської програми з лісівництва для міжнародної групи студентів-лісівників Варшавського університету природничих наук (Warsaw University of Life Sciences – SGGW), доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Світлана Білоус протягом весняно-літнього семестру прочитала англомовний курс «Adaptation of forest trees to climate change» («Адаптація лісових дерев до змін клімату»). Слухачами курсу стали студенти Інституту лісових наук Варшавського університету природничих наук з Великобританії, Польщі, Індії, Африки та Сполучених Штатів Америки.

     Комплекс лекцій та практичних робіт цього навчального курсу розроблено на базі сучасних прикладних рішень у галузі біології, генетики, селекції, фізіології, екології рослин, лісівництва та інформаційних технологій.

 

 

     Навчальний курс «Адаптація лісових дерев до змін клімату» буде запропоновано як вибіркову дисципліну для магістрів НУБіП України у вибірковому блоці професійного спрямування «Forest Management in Eastern Europe», який започатковано в ННІ лісового і садово-паркового господарства.


Марія Шевчук,
координатор міжнародних програм ННІЛіСПГ,
доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook