Спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» – це комунікація, співпраця, ознайомлення світу з Україною та України зі світом

22 липня 2022 року

 Випускник опорного закладу «Оржицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені І.Я.Франка Оржицької селищної ради Полтавської області» Володимир Сокол поділився думками про свій життєвий вибір.


- Володимире, що у Вашому розумінні означає спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»?


У моєму розумінні назва цієї спеціальності говорить сама за себе. Це комунікація, співпраця, ознайомлення світу з Україною та України зі світом, вміння вести діалог та, найголовніше, мати позитивний результат від нього для нашої держави.

 

- Наскільки важлива зовнішня політика України?


Як на мене, зовнішня політика дуже важлива. Тому приклад останні події в нашій країні. Ми бачимо ставлення майже всього світу до України, бажання підтримати, допомогти, тому, що зовнішня політика нашої держави спрямована на чесний, правдивий доступ до інформації про події цієї війни, проявляється у вмінні вести потужний діалог на будь-якому рівні.

 

- Що для нашої країни забезпечує дипломатія?


Через дипломатію в нашій державі збільшився список сильних друзів, які допомагають Україні озброєнням, гуманітарною допомогою, підтримкою біженців на своїх територіях. Найбільшим та найважливішим результатом дипломатії для України сьогодні є статус кандидата на членство в Європейський Союз.

 

- Як Ви дізналися про НУБіП?

 

Про НУБіП я дізнався від випускників нашої школи минулих років, теперішніх студентів цього освітнього закладу. Вони розповідали про можливість поглибленого вивчення улюблених предметів, приємну атмосферу та спілкування з викладачами. Потрібну детальнішу інформацію про факультет дізнаюсь із офіційного сайту закладу.

 

- Що Ви очікуєте від навчання?


Очікую нових знайомств, зустрічей з однодумцями, поглибленого вивчення предметів, передбачених для професії міжнародника.

 

- Як змінився настрій твоїх однокласників у зв’язку агресією РФ проти України?


Після 24 лютого цього року всі ми почали відчувати велику несправедливість до себе, своєї держави та її громадян. У нас крадуть наше майбутнє, яке ми хотіли будувати і творити в нашій країні, але ми не здалися, навпаки, всі охоплені могутньою хвилею патріотизму і готові працювати заради становлення України ще наполегливіше. Віримо в перемогу! Все буде Україна!

 

 

 

Розмову провів Василь Стрілець,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook