Ректорат: форум SEB-2022, вступна кампанія та організація освітнього процесу в умовах воєнного стану

18 липня 2022 року
     18 липня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Він зазначив, що продовження військової агресії росії проти України викликає тривогу за освітній процес у новому навчальному році. Тому питання безпеки є найголовнішим. Наразі згідно з вимогами Міністерства освіти і науки України триває підготовка до початку навчального семестру 15 серпня із застосуванням диференційованого підходу із забезпеченням місць в укриттях для учасників освітнього процесу, для яких він відбуватиметься в очному форматі. Якщо ситуація загострюватиметься – будуть прийняти відповідні рішення.

 

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський доповів, що сьогодні завершується реєстрація вступників до магістратури на складання магістерського тесту, які вступатимуть на кон’юнктурні спеціальності. Наразі таких абітурієнтів більше 700. Також пройшли перший етап творчого випробування вступники на спеціальність Фізична культура і спорт.
     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша наголосив на новій хвилі захворювання на коронавірусну хворобу в світі, чого треба очікувати в Україні.

 

     Учений секретар Оксана Барановська проінформував про проведення розширеного засідання вченої ради 11 серпня, де центральним питання буде організація початку нового навчального року.

 

     Проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Вадим Кондратюк доповів про підготовку до МОН інформації про результати виконання замовлення на здійснення інноваційної діяльності за середньостроковими пріоритетними напрямами інноваційної діяльності галузевого рівня у 2021 році, оформлення та подання заявок для індексації наукових журналів університету в базі Index Copernicus, фінальні заходи з підготовки форуму «SEB-2022» – співпраця науки, освіти і бізнесу для післявоєнного відродження країни». В НДГ планується початок жнив ранніх зернових культур, проводиться реконструкція складів під зерно.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про ситуацію на ринку освітніх послуг, збільшення цін на навчання в низці закладів вищої освіти та нагадав, що цього року в НУБіП України вартість збільшуватися не буде. Триває робота з набору на навчання та підготовчі курси іноземних студентів.
     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про виконання аварійних ремонтних робіт – в місцях загального користування в гуртожитку №7, даху гуртожитку №10, облаштування укриттів, ремонти кімнат в гуртожитках.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук закцентував на діяльності приймальної комісії, реєстрації на складання магістерського тесту та магістерського тесту навчальної компетентності. У межах підготовки до нового навчального року була проведена нарада із заступниками директорів ННІ та деканів факультетів щодо початку 15 серпня із застосуванням диференційованого підходу.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Вадиму Кондратюку – контролювати підготовку до проведення форуму SEB-2022. Василю Шинкаруку – не зменшувати активність проведення профорієнтаційної роботи, готуватися до початку нового навчального року. Оксані Барановській – забезпечити участь членів вченої ради та запрошених в серпневому засіданні. Сергію Кваші – організувати проведення на базі ботанічного саду чемпіонату з шахів.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook