Дмитро Аніщенко обирає спеціальність «Лісове господарство» в НУБіП України: «Мрію стати професіоналом та продовжити родинну династію лісівників»

12 липня 2022 року
 

- Добрий день, представтесь, будь ласка, та розкажіть про себе.
Мене звуть Дмитро Аніщенко, я навчаюся в Малинському лісогосподарському коледжі. Згодом планую вступати до навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України на спеціальність «Лісове господарство».
- Як Ви дізналися про НУБіП України та, зокрема, про спеціальність «Лісове господарство»?
- Вперше про Національний університет біоресурсів і природокористування України дізнався від свого тата – Аніщенка Сергія Михайловича, котрий закінчив цей університет. Також я відвідав День відкритих дверей університету в режимі онлайн. Особливо мені запам’ятався виступ відомого професора Петра Івановича Лакиди. Сподобались доповіді й інших учасників – відверто кажучи, я отримав відповіді на всі запитання. Тоді ж вирішив, що мій вибір – НУБіП України – провідний національний дослідницький університет.
- І все ж таки: чому Ви обрали саме НУБіП?
- На мою думку, Україна – лісова країна. Саме тому НУБіП України допоможе розкрити мені власний потенціал і максимально реалізувати ті можливості, які відкриває для нас наша країна.
- Чому Ви обрали саме лісогосподарську спеціальність ?
- Мій дідусь Михайло Климентійович Аніщенко починав лісорубом і доріс до лісничого Новоборовицького лісництва ДП «Корюківське лісове господарство» і має почесне звання «Заслужений лісівник України». Я ще в школі захоплювався ботанікою і мене цікавили всі види дерев, які ростуть в наших краях. Отож ми з дідусем вирішили разом зібрати гербарій всіх видів дерев. Тепер я точно знаю, як виглядає кожне дерево, його цвіт і листя. Надіюсь, що це мені згодиться в майбутній професії лісівника.


- Що Ви очікуєте від навчання в університеті?
- Хочу отримати гідну професію, знайти нових друзів. Цікаво проводити час і досягти успіхів у навчанні. Я планую навчатися в НУБіП України тому, що він на сьогодні є сучасним, унікальним і студентоорієнтованим освітнім закладом.
- Чи маєте вже якісь плани після закінчення навчання?
- Хочу стати професіоналом лісоінженерної справи і тим самим розвивати нашу Україну.
Спілкувався Віктор Маурер, заслужений лісівник України,
професор кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій,
академік ЛАН України
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook