Факультети землевпорядкування та юридичний активно готуються до нового навчального року

12 липня 2022 року
факультет землевпорядкування
     Середина літа для більшості студентів НУБіП пора канікул. Проте для адміністративного корпусу це надзвичайно відповідальний час – НУБіП України активно готується до нового навчального року.

     Готуються гуртожитки до зустрічі нових мешканців: проводяться ремонти кімнат, місць загального користування, благоустрій прилеглих територій тощо. Для проведення лекційних, практичних і семінарських занять готуються навчальні корпуси: відбувається ремонт аудиторій, лабораторій та інших приміщень для комфортного і зручного навчання. Але цього року, у зв’язку зі збройною агресією, особлива увага приділяється безпеці освітнього процесу.
     За доручення ректора університету Станіслава Ніколаєнка колектив факультету землевпорядкування та юридичного активно готуються до нового 2022-2023 навчального року. Робота комісії з перевірки готовності бомбосховищ та укриттів у навчальних корпусах та гуртожитках під керівництвом проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука та проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші зафіксувала низку першочергових завдань, на які слід було звернути увагу. Тому в першу чергу, було здійснено підготовку укриття, що знаходиться в навчальному корпусі № 6, а саме наведений лад у приміщенні (прибирання, миття, переміщення інструментів, шаф тощо), ззовні вікна закладені мішками з піском. Наразі частково укомплектовано укриття лавками та стільцями для перебування студентів та співробітників відповідно до розрахунків. Деяку частину замовлено в столярно-меблевому цеху НУБіП України, який готує на замовлення лави та стільці. Після чого відразу відбудеться доукомплектування.

     Декани факультетів Тарас Євсюков та Олена Яра, разом із заступниками Олександром Шевченком та Оленою Улютіною провели спільний розподіл місць в навчальних аудиторіях та укриттях. Також між факультетами було визначено черговість змін, в які будуть навчатися студенти задля безпечного розміщення в укритті у разі повітряної тривоги. Розроблений план-схема переміщення студентів і співробітників до укриття, задля уникнення тісняви та рівномірного заповнення укриття. Згідно схеми руху замовлено у видавничому центрі НУБіП України необхідну кількість кольорових покажчиків жовтого чи червоного кольору у формі «стрілки», необхідних факультетам для позначення шляху переміщення студентів та викладачів від аудиторій до укриття.

     Щодо гуртожитку № 4, в якому проживають студентів факультету землевпорядкування та юридичного, то наразі там проводиться косметичний ремонт та прибирання укриття. Невдовзі буде розміщено вказівники до укриття по гуртожитку та план переміщення студентів до укриття.

    Отож, в навчальному корпусі № 6 та гуртожитку № 4 в НУБіП України робиться все можливе з метою безпечного початку освітнього процесу у 2022-2023 навчальному році для здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» в умовах воєнного стану.

Олександр Шевченко,
заступник факультету землевпорядкування
Олена Улютіна,
заступник юридичного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook