Софія Кременчук обирає спеціальність «Психологія» у НУБіП України: «Професія психолога – це спосіб життя»

8 липня 2022 року

 Обрати професію психолога – обрати спосіб життя. У цьому переконана майбутня абітурієнтка Софія Кременчук, з якою сьогодні наше інтерв’ю.


– Добрий день, Софіє. Ви вже вирішили, де б хотіли продовжити навчання?


– Добрий день. Під час воєнного стану я стала навчатися більш сконцентровано та продуктивно. Головну увагу акцентую на підготовці до складання НМТ, щоб вступити на навчання до НУБіП України.


– Як Ви обирали свою майбутню спеціальність? І чому саме НУБіП України?


– Роки навчання у школі – це для мене найцікавіший та найпозитивніший період життя. Під час вибору фаху я не послуговувалася прагматичними міркуваннями: обрала, що щиро цікавило. Я зосередила свою увагу на актуальній, потрібній та затребуваній на ринку праці професії психолога. Я – людина структурна, і мені дуже цікаво, як все влаштовано в нашій психіці. Мені просто подобається вивчати людей. На мою думку, робота психолога – це досвід спілкування з різними людьми; досвід, що дає можливість більше розуміти себе й власне життя. Із моїм майбутнім університетом я познайомилася на «Дні відкритих дверей». Декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька надала вичерпну інформацію про НУБіП України. Мене вразив надзвичайно високий рейтинг Університету порівняно з іншими кращими закладами вищої освіти України, можливість стажування за кордоном, навчання за програмою подвійний диплом та перспективи працевлаштування.


– Праці якого відомого психолога Вас захоплюють і чому?


– Мене захоплюють роботи легендарного австрійського психоаналітика Зигмунда Фройда, який вивчав людське несвідоме. Вчений розвинув методику тлумачення сновидінь, яку було покладено в основу психоаналізу, і сформулював концепцію структури психіки.


– Чи потрібне для психологічної практики знання іноземних мов?


– Обов’язково! Я вивчаю англійську та німецьку мови, щоб читати книги з психології в оригіналі, відвідувати конференції та вести практику з англомовними клієнтами в майбутньому.


– Дякуємо Вам, Софіє, за бесіду. Бажаємо досягнення всіх цілей і насолоди від студентських років на повну! Все буде Україна!

 

Інна Грабовська,
завідувач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних
спеціальностей

Людмила Березова,
доцент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних
спеціальностей

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook