Чергове засідання студентського наукового гуртка «Ветеринарна вірусологія»

27 червня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   Попри напруженій екзаменаційній сесії 23 червня 2022 року на платформі Zoom відбулось онлайн засідання студентського наукового гуртка «Ветеринарна вірусологія». Сьогоднішнє засідання було присвячено архіактуальній проблемі не тільки ветеринарної медицини, а й гуманної – онковірусам. Першою представила свою доповідь студентка 3 курсу факультету ветеринарної медицини Родіна Анна яка надала вичерпну інформацію про одну з найзагадковіших і водночас досить розповсюдженій родині вірусів Papillomavirіdae. У своїй доповіді Анна апелювала значною кількістю графічного матеріалу.  Слід зазначити жваву активність і цікавість студентів, адже обговорення теми проходило у вигляді дискусії, під час якої були отримані змістовні роз’яснення.

   У наш час онкологічні захворювання є однією з провідних причин захворюваності та смертності у всьому світі. Тому окремо слід зазначити й доповідь студента 2 курсу факультету ветеринарної медицини Мельніченко Іллі, який представив доповідь на тему: «Онколітичні віруси та віротерапія». Даний напрямок у лікуванні раку більшість світових вчених-вірусологів вважають перспективним і необхідним у більш досконалому його вивченні. Доповідь Іллі надзвичайно зацікавила гуртківців, що мало супровід у значній кількості запитань, на які доповідач надав вичерпні відповіді.
   На засіданні визначились з напрямком роботи під час літніх канікул і встановили пріоритетні теми для виконання наукових доповідей, які будуть заслухані на майбутніх засіданнях гуртка, а кращі відповідно будуть винесені на студентські конференції. Керівник гуртка окремо відмітив досягнення однієї з учасниць даного зібрання – Ничипорук Софію, яка у співавторстві опублікувала наукову статтю у фаховому ветеринарному виданні України.

  Гурток проводив доктор ветеринарних наук, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Радзиховський Микола Леонідович. Присутніх було 11 студентів другого та третього курсу факультету ветеринарної медицини ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина».

Максим Жуковський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook