На факультеті землевпорядкування геодезична навчальна практика успішно проходить у гібридному форматі

10 червня 2022 року
     З першими літніми днями на факультеті землевпорядкування настає пора навчальних практик.  
     Особливо у цей нелегкий для України час, учасники освітнього процесу в НУБіП України не перестають дбати про якісну практичну підготовку майбутніх землевпорядників та геодезистів. Беззаперечним є той факт, що висококваліфікований фахівець зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» потребує практичного набуття навичок роботи із сучасними геодезичними приладами та високоточним обладнанням, опрацювання геоданих у спеціалізованому програмному забезпеченні тощо. Саме тому, геодезична навчальна практика проходить в землевпорядників у гібридному форматі.
 
     Згідно з графіком освітнього процесу, з 06 червня 2022 року у 106 студентів з п’яти академічних груп другого курсу факультету землевпорядкування, розпочалась навчальна практика із дисципліни «Електронні геодезичні прилади». Враховуючи ту обставину, що частина здобувачів тимчасово покинула свої домівки (і не має можливості до них повернутися), а з іншого боку простежується позитивна динаміка повернення здобувачів до гуртожитків НУБіП України, було запропоновано другокурсникам проходити навчальну практику у змішаному форматі. Шляхом опитування студентів і врахувавши усі наявні ризики, керівники практики та студенти проходять її у гібридному форматі.
 
     З першого дня всі організовано приступили до виконання своїх обов’язків: одна частина другокурсників старанно виконує завдання дистанційно, а інша, яка повернулась до Києва, практично розв’язує задачі на території навчального кампусу. Поряд із цим, керівниками практики була проведена серйозна підготовка до безпечного повернення студентів. Усі здобувачі пройшли інструктаж з техніки безпеки та охорони праці, поінформовані стосовно дій у разі оголошення повітряної тривоги чи виникнення інших небезпечних обставин. Наставники завжди готові надати допомогу у разі екстрених ситуацій.
  
 
     «Майбутнім фахівцям у сфері геодезії та землеустрою не просто цікаво, а й необхідно відчути особливості робочого процесу при виконанні геодезичних знімань. І цього не знайдеш на сторінках підручників. Тільки практично можна дізнатись всі деталі і тонкощі майбутньої професії та отримати неоціненний досвід і навички, що допоможуть нам стати висококваліфікованими фахівцями», стверджує Інна Щербак, студентка четвертої групи. Інна отримала можливість пройти практику безпосередньо в кампусі.
     «Рахую, що ми зможемо отримати більше практичного досвіду виконання геодезичних робіт сучасними приладами, ніж при опануванні теоретичного матеріалу, а виконання робіт у колективі однодумців зробить це заняття ще цікавішим», міркує студент Олександр Баран, працюючи з електронним тахеометром.
 
     Щодо дистанційної частини, то кожного дня о 9:00 студенти і керівники практики зустрічаються дистанційно за допомогою електронної платформи Zoom, щоб отримати завдання на день, прозвітувати про виконану роботу та обговорити особливі моменти. Необхідно зазначити, що всі необхідні матеріали для виконання завдань у дистанційному форматі розміщені на навчально-інформаційному порталі Elearn, а для консультації чи вирішення проблемних питань студенти комунікують у месенджерах Viber чи Telegram.
 

     Бажаємо студентам другого курсу факультету землевпорядкування легко та безпечно здобути всі необхідні практичні навички і вміння з дисципліни «Електронні геодезичні прилади».

 
Олексій Жук,
доцент кафедри геодезії та картографії
Яніна Степчук,

асистент кафедри геодезії та картографії 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook