До 124-ї річниці НУБіП України проведено міжнародну науково-практичну конференцію з бджільництва

5 червня 2022, 20:44
м. Київ

           20 травня 2022 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України проведена міжнародна науково-практична онлайн-конференція з бджільництва, присвячена до 124-ої річниці університету.

Цього року учасники заходу спостерігали надзвичайний ажіотаж навколо конференцій. До основної частини конференції, на якій виступало міжнародне співтовариство бджолярів протягом перших хвилин приєдналась максимальна кількість учасників Zoom, які бажали послухати цікаві доповіді науковців. Значну частину учасників основної частини конференції складали студенти різних підрозділів університету.

     Як і в минулому році, паралельно діяла студентська секція «Нас об’єднала бджола». Основна мета даної частини конференції - висвітлити погляди, думки студентів щодо різних аспектів бджільництва та ввести студентів до наукового життя. Зібралось понад 200 учасників, доповідачами стали 30 студентів 14 факультетів/ННІ: Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження; Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства; Факультет аграрного менеджменту; Агробіологічний факультет;  Факультет ветеринарної медицини; Економічний факультет; Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології;  Факультет землевпорядкування;  Факультет інформаційних технологій; Гуманітарно-педагогічний факультет; Факультет конструювання та дизайну; Механіко-технологічний факультет;  Факультет тваринництва та водних біоресурсів;  Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, а також студент та викладач ВСП ЗФКВМ БНАУ та студент КПІ. 

    Одна з головних особливостей секційної частини – те, що студенти залучаються в тому числі й до організаційних питань конференції. Цього року модераторами секції молодих вчених виступив тандем студентів кафедри педагогіки, гуманітарно-педагогічного факультету Олександр Подгаєцький та Олександра Подворна.

      Конференція розпочалась із вступу модераторів, в якому Подгаєцький Олександр провів паралель та порівняння результатів конференцій 2021 і 2022 років, а також розкрив суть гасла і водночас назви конференції: “Нас об’єднала бджола”. А Подворна Олександра розповіла про логічну структуру заходу та побажала успіхів й гарно провести час.

      У своєму вступному слові завідувач кафедри конярства і бджільництва факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України Повозніков Микола Гаврилович анонсував масштабну міжнародну студентську конференцію з бджільництва. Доктор с-г наук зазначив, що вже є домовленість з такими країнами як: Болгарія, Грузія, Ізраїль, США, а їх студенти вже готові долучитися. Цьогорічний захід професор назвав репетицією до проведення ще більш масштабної студентської частини конференції у 2023 році. 

    Структуру конференції можна поділити на такі розділи:

  -        “Бджільництво, практичні поради.

  -        Продукти бджільництва, апітерапія.

-        Бджільництво України, зарубіжний досвід.

-        Інноваційний погляд на бджільництво. 

      Переможниця минулорічної студентської конференції Красноштан Анна проаналізувала ринок меду України, її доповідь була змістовна та інформативна, естетична презентація запам’яталася багатьом учасникам.

 Некрутенко Аліна ввела в тонкощі виробництва меду, до того ж Аліна була дуже активною протягом конференції, ставила питання доповідачам, давала поштовх до початку багатьох цікавих дискусій.

Гайне Каріна розповіла про апітерапію, як прогресивний напрямок бджільництва, привернула увагу до своєї доповіді гарно оформленою презентацією, та продемонструвала високий рівень обізнаності в матеріалі.

Не менш запам’яталася доповідь Ткачук Вікторії на тему «Організація пасіки», яка продемонструвала обізнаність в обраній темі й справді цікавиться питаннями бджільництва.

Анна Шевченко поділилася невеличким відео про власну пасіку, яке дозволило зануритися у цікавий та атмосферний світ бджіл.

     Хотілося б відзначити активність Деоби Олександри, яка проявляла активність протягом всієї конференції.

Студент КПІ Воронов Михайло розповів про проблему зменшення популяції бджіл в Україні, а також про інноваційні методи її вирішення.

     Назарій Білько проявив креатив, демонструючи власну пасіку провів конкурс нагородою за який був гречаний забрус його власного виробництва.

     Бажаємо підкреслити, що активними були не тільки доповідачі а й слухачі.

     Так наприклад Анастасія Мазур не лише ставила запитання а й ділилася власним досвідом.

Мелікова Катерина, доповідала з темою: “Апітерапія(виготовлення фармакологічних препаратів на основі продуктів бджільництва)”, ділилася власним досвідом роботи лікарем-стоматологом.

Пилипенко Анатолій, студент 3-го курсу Золотоніського коледжу ветеринарної медицини, отримав перший досвід участі в наукових конференціях, та розповів про застосування та використання продуктів бджільництва в традиційній та народній медицині. 

     Кожен учасник мав можливість отримати корисні, практикоорієнтовані знання, гарно провести час та поділитися власним досвідом. Запис відеоконференції можете переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=kzoIx1EM6qg&t=247s 

      Презентації доповідачів можете переглянути за посиланням:

      https://drive.google.com/drive/folders/1IswrcOnnEgHCANaEFOW2SFHp1yfq0acN

 

Студенти кафедри педагогіки

Спеціальності: 015.37 Професійна освіта

гуманітарно-педагогічного факультету

Олександр Подгаєцький

Олександра Подворна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook