Пріоритетні завдання провадження наукової діяльності факультету інформаційних технологій

27 травня 2022, 12:15

23 травня 2022 року на факультеті інформаційних технологій відбулось онлайн засідання під головуванням проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка. У зустрічі приймали участь: декан факультету Олена Глазунова, завідувачі кафедри, провідні вчені, а також начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко та запрошені гості – автори наукових проєктів.

На порядку денному було обговорення поточних результатів наукової діяльності факультету інформаційних технологій, а також стану підготовки наукових проєктів на конкурсний відбір до МОН, що за результатами відповідного конкурсу мають бути розпочаті у 2023 році.

Засідання розпочав Вадим Кондратюк, який відзначив поточні наукові досягнення колективу факультету інформаційних технологій. Водночас наголосив на викликах сьогодення та необхідності пошуку нових шляхів залучення коштів на проведення науково-дослідних робіт.

Модератором подальшого засідання була Олена Глазунова, яка охарактеризувала поточний стан наукової діяльності та пріоритетні завдання щодо залучення коштів за бюджетною програмою 2201040 на факультеті інформаційних технологій, акцентувавши увагу на тому, що фінансування за відповідною бюджетною програмою станом на сьогодні має лише одна з чотирьох кафедр факультету, а саме: кафедра інформаційних систем і технологій.

Завідувач кафедри інформаційних систем і технологій Михайло Швиденко зазначив, що зараз виконується дві науково-дослідні роботи за рахунок коштів державного бюджету, одна з яких «Стратегія цифрової трансформації економіки України як інструменту забезпечення соціально-економічного розвитку та національної безпеки» по плану має продовжуватися ще у 2023 році. Ще одна науково-дослідна робота, що виконується у співпраці з економічним факультетом, фінансується за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку.

Далі завідувачі кафедр інформаційних систем і технологій Михайло Швиденко, комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки Валерій Лахно, комп’ютерних наук Белла Голуб та економічної кібернетики Дмитро Жерліцин представили ключові напрями наукових досліджень та стан підготовки наукових проєтів на конкурсний відбір до МОН, що за результатами відповідного конкурсу мають бути розпочаті у 2023 році.

Підбиваючи підсумки Вадим Кондратюк вкотре наголосив на досягнутих вагомих результатах у науковій діяльності, висловив впевненість у досягненні запланованих цілей та побажав колективу факультету інформаційних технологій майбутніх наукових звершень.

 

Олена Глазунова, декан факультету інформаційних технологій

Ірина Вороненко, заступник декана з наукової роботи
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook