На факультеті ветеринарної медицини відбулося відкриття Навчально-наукової лабораторії «Ветеринарної гематології»

27 травня 2022 року
ФВМ НУБіП України
   27 травня виповнилося 124 роки нашому славетному університету. На факультеті в цей день була відкрита нова Навчально-наукова лабораторія «Ветеринарної гематології».

   В урочистому відкриті лабораторії взяли участь проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, голова НАЗЯВО Андрій Бутенко, голова секретаріату НАЗЯВО Олександр Хименко та його заступниця Олександра Осіюк, декан Микола Цвіліховський та колектив факультету ветеринарної медицини.

   ННЛ «Ветеринарної гематології», створена наказом ректора Національного університету біоресурсів та природокористування України № 1460 від 30.12.2021 року в складі кафедри терапії і клінічної діагностики.

 

   Вона забезпечує навчальну та наукову складову кафедри. Зокрема, в цій лабораторії її магістри та аспіранти факультету можуть відпрацьовувати на практиці методи досліджень морфологічного складу крові птиці і тварин різних видів – як теплокровних так і холоднокровних: визначення кількості еритроцитів, лейкоцитів і тромбоцитів, видового складу лейкоцитів, вмісту гемоглобіну, показник гематокриту та інші. Також проведення біохімічних досліджень крові, визначення коагуляційних тестів та пунктатів кісткового мозку.

    

   Лабораторія обладнана сучасними мікроскопами з можливістю виведення зображення на комп’ютер і екран, а також сучасним автоматичним аналізатором морфологічного складу крові і наглядними плакатами. Методики досліджень крові дозволяють виявити різні хвороби у тварин.

Сергій Деркач, Юрій Жук, Тарас Савчук,
заступники декана факультету ветеринарної медицини


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook