Виробнича (переддипломна) практика психологів розпочалась

26 травня 2022 року

Переддипломна практика це унікальна можливість не лише актуалізувати теоретичній знання, а й розвинути практичні навички роботи в ситуаціях психологічної діагностики, консультування, корекції. Особливо важливо спробувати себе в реальних умовах, що вимагають дієвої допомоги людям. Зараз непростий час для всіх українців і для нашої держави. І кожен має намагатися стати краще, якісно виконуючи особисті завдання. Стосовно психологічної практики, багато залежить від особистості самого психолога, оскільки люди на підсвідомому рівні орієнтуються на поведінку самого консультанта, «зчитуючи» з нього впевненість, спокій, вміння відділяти головне від другорядного і орієнтувалися в діалектиці добра і зла. Дуже важливим є цілісність і системність фахівця, оскільки люди відчувають, чи керується сам психолог тими цінностями і моральними принципами, які намагається активізувати у клієнта з метою формування позитивного емоційного стану і активізації життєвої енергії.

Саме на ці моменти була зосереджена увага студентів четвертого курсу спеціальності «Психологія» під час настановної зустрічі, присвяченої початку переддипломної (виробничої) практики. Студенти-психологи мають можливість перевірити знання, отримані на лекціях, практичних, лабораторних для побудови дослідницької програми, добору відповідних методик і вмілого впровадження результатів.

Головна теза зустрічі: «Кожна людина унікальна і заслуговує на уважне ставлення». Розпочавши практику, студенти пам’ятають, що вони, опановуючи обрану професію, завжди мають бути толерантними до недоліків інших. Головна мета - допомогти людині зрозуміти і прийняти себе такою, якою вона є насправді.


Керівник виробничої практики
Віталій Шмаргун

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook