Магістри-дослідники освітньо-наукової програми «Нутриціологія» представили свої наукові результати на постерній конференції факультету харчових технологій

13 травня 2022 року

 

  Важливою передумовою допуску студентів до захисту магістерської роботи є попередній захист на випусковій кафедрі, а також участь у постерній  конференції.

  12 травня у рамках ХІ Міжнародної науково-практичної онлайн конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства» магістри-нутриціологи представили результати магістерських кваліфікаційних робіт у вигляді постерних презентацій.

   Підготувались до цього заходу здобувачі, керуючись Положенням про підготовку і захист кваліфікаційної магістерської роботи в НУБіП України.

    В умовах карантину магістри, під організаційно-методичним керівництвом науково-педагогічних працівників, вправно поєднували виготовлення інноваційних продуктів в умовах сучасних лабораторій кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів та проведення експериментальних досліджень, адже магістерська робота – це самостійна індивідуальна кваліфікаційна робота з елементами дослідництва та інновацій, яка є підсумком теоретичної та практичної підготовки магістрів де одним з головних завдань - проведення експериментальних досліджень.

   Виконання наукових досліджень дозволяє закріпити знання, набуті студентами магістратури у процесі навчання та набути умінь і навичок необхідних для виконання професійних обов’язків.

   Доповіді студентів супроводжувалися показовими постерами, які відображали основні результати виконаної роботи та короткою доповіддю.

   Студенти мали змогу продемонструвати знання, уміння та навички, здобуті під час навчання та проходження практики на магістерській програмі.

   Молоді науковці презентували основні результати своїх досліджень обґрунтовано і досить професійно.

    Всі презентації викликали зацікавленість слухачів і низку запитань. Тому, захід мав дискусійний характер, де студенти разом з науковими керівниками обговорили важливі питання в області нутриціології.

 

   В ході доповідей науково-педагогічні працівники кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів надавали рекомендації для удосконалення відображення результатів робіт.

   Відповідність представлених робіт встановленим вимогам підтвердила  гарант освітньо-наукової програми «Нутриціологія» к.т.н., доцент Людмила Тищенко. 

  Присутні на засіданні науковці сфери здорового харчування підтримали актуальність та практичну цінність представлених напрямків досліджень.

  Завідувач кафедри доцент Наталія Слободянюк відмітила високий рівень підготовки магістрів та їхню готовність до захисту магістерських кваліфікаційних робіт перед екзаменаційною комісією.

     Наталія Слободянюк відмітила, що представлені магістерські роботи були виконані на актуальні та перспективні теми, найбільш цікавими були:

  • Дослідження показників якості прополісу та ефективності його використання у технології ковбасних виробів (Сухенко Є.В.);
  • Розробка технології зефіру без додавання цукру та з підвищеним вмістом білку (Чижевська В.Р.);
  • Розробка технології напівфабрикатів із м'яса птиці для харчування вагітних жінок (Есхакзай Д. А.);
  • Розробка технології кулінарних виробів діабетичного призначення (Кардаш Д.М.);
  • Організація раціонального харчування людей певних категорій (Кім К.Д.). 

Магістри у своїх доповідях, за допомогою постерів, продемонстрували високий рівень знань та практичну підготовку, висвітлили актуальні питання результатів проведених власних практичних досліджень.

Бажаємо студентам успішно захистити свої роботи на засіданні Екзаменаційної комісії!

 

ДЯКУЄМО ВСІМ УЧАСНИКАМ ЗА ЦІКАВІ ДОПОВІДІ!

 

ДО ЗУСТРІЧІ НА ЗАХИСТАХ МАГІСТЕРСЬКИХ РОБІТ!

 

БАЖАЄМО ВСІМ УСПІХІВ, ЗДОРОВ’Я ТА ПЕРЕМОГИ!

 

Аліна Менчинська,
доцент кафедри технології м´ясних,
рибних та морепродуктів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook