Кафедра іноземної філології і перекладу поглиблює наукову співпрацю із зарубіжними партнерами

15 травня 2022 року
     12 травня 2022 року на базі Поморської Академії в Слупську (Польща) відбулася конференція «Ekologia w Dyskursie, krajobraz naturalny i kulturowy» («Екологія в дискурсі»), присвячена темам природного й культурного ландшафтів. Конференція зібрала широке коло науковців.

     Національний університет біоресурсів і природокористування України представляла Оксана Чайка, доцент кафедри іноземної філології і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету. Їх доповідь була присвячена вивченню моделюванню семантичних опозицій «жива» і «мертва» вода, «живий» і «мертвий» вогонь на матеріалах сучасних медіа щодо російської агресії в Україні.

     Принципово важливими елементами висновків були питання світосприйняття «добро» й «зло», «життя» і «смерть» у когнітивній та мовній картинах світу різних народів. Фундаментальним є твердження про однакові цінності й схожі системи вірувань українців, британців і португальців, на противагу до виявлених змін у лінгво-культурному когнітивному просторі росіян.

     Значна кількість питань до Оксани Чайки і їх варіативність свідчать про актуальність дослідження й зацікавленість в співпраці у подальшому між університетами й науковими колами України й ЄС.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook