Жителі Херсонщини допомагають гасити лісові пожежі

10 травня 2022 року
Відкритий ліс

На території Голопристанської громади жителі області власними зусиллями загасили лісові пожежі на площі 10 гектарів. Також до гасіння долучились місцеві біля лісгоспу в районі Гладківки. Як написала Юлія Киселева на сторінці у Facebook, завдяки зусиллям жителів Голопристанської ТГ загасили 10 гектарів лісу.

“Боротьба з вогнем продовжується, ліс повністю не загасили, так що дуже потрібні добровольці, щоб довести цю справу до кінця. Завтра біля МНС (Гола Пристань) о 7.30 збираються наші хлопці, щоб продовжити боротьбу з вогнем”, – йдеться у повідомленні.

На сторінці Facebook “Гладківка днем та вночі” повідомили, що за добу багато людей прийшло на допомогу гасити лісові пожежі.

“Незважаючи на вогонь та вітер всі були настільки мужніми та не байдужими немов одна сім’я. Сьогодні було дійсно гаряче всім, але це ще не кінець, завтра всіх охочих чекаємо на 8 годину ранку біля лісгоспу Гладківки”, – написали місцеві жителі.

Що відомо

На тимчасово окупованій Херсонщині минулого тижня було охоплено вогнем понад 800 га лісу, загасити пожежі заважають російські військові. 5 травня в Геройському та Іванівському лісництвах горіли ліси, причини пожежі не відомі. Загасити пожежі швидко практично неможливо, бо лісівникам доводиться робити це вручну. Для цього не вистачає ні людей, ні можливостей.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/201492/

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook