Відкриті лекції на факультеті інформаційних технологій – максимальна підтримка студентів

26 квітня 2022 року

На факультеті інформаційних технологій, після відновлення освітнього процесу, за оновленим графіком проведення відкритих лекцій у квітні відбулося сім відкритих лекцій та два заходи, з залученням запрошених лекторів.

Особливістю відкритої лекції є те, що вона з одного боку є звичайною, черговою лекцією освітнього процесу, яка націлена на студентів, а з іншого - є подією у професійній діяльності лектора та вимагає від нього спеціальної підготовки, щоб показати свою діяльність з кращого боку, продемонструвати колегам зразок педагогічної майстерності.

Так, викладачами кафедри економічної кібернетики Людмилою Галаєвою, Наталією Клименко та Наталією Рогозою були проведені лекції з дисциплін «Теорія ймовірностей та статистика», «Моделювання економіки», «Математичні моделі аграрного сектору» для студентів факультету інформаційних технологій та факультету аграрного менеджменту.

Кафедра комп’ютерних наук запропонувала студентам відкриті лекції Олега Густери тему «Методи та інформаційні технології оцінювання ризиків» для слухачів 1 року навчання ОС «Магістр» спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» та Юрія Міловідова на тему «Інтерфейси в об’єктно-орієнтованому» з дисципліни Об’єктно-орієнтоване програмування.

Кафедра інформаційних систем і технологій запропонувала студентам відкриту лекцію Ірини Вороненко «Система оподаткування бізнесу в Україні» для студентів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення».

Кафедра комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки провели відкриту онлайн лекцію для студентів 1 курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» з дисципліни Комп’ютерна логіка на тему «Перетворення логічних виразів». Лектор, доцент кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки доцент Євгеній Нікітенко.

Цікаво розкрив питання, повязані з перетворенням логічних виразів в базис Шефера та перетворенням логічних виразів в базис Пірса.

Актуальні теми, вдалі приклади, жвава професійна бесіда та обговорення в колі студентів викладачів та завідувачів кафедр зробили ці лекції справді дискусійними та неформальними.

Результати оцінювання лекцій за анкетами викладачів і студентів, зауваження та рекомендації завідувачів відповідних кафедр підтвердили належний рівень проведення лекцій та обговорювалися на черговому засіданні з деканом факультету інформаційних технологій Оленою Глазуновою.

Мета кожної відкритої лекції – контроль якості викладацької роботи лектора; обмін досвідом; дружня допомога колег лектору у розкритті недоліків його роботи та їх усунення; пошук можливостей вдосконалення освітнього процесу та фахова і психологічна підтримка студентства. Відкриті лекції сприяють згуртуванню колективу кафедри, створенню концептуальної єдності науково-методичних підходів та дій щодо оптимізації освітнього процесу.

Працюємо разом! Наполегливо! Задля максимального результату!
Все буде Україна!

 

Наталія Клименко,
заступник декана факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook