Смілянський лісгосп готовий до пожежонебезпечного періоду

20 квітня 2022 року
Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

 Цьогорічна весна особлива… Вона примусила кожного із нас задуматися над справжніми цінностями. Війна, що прийшла у наш дім, змінила плани, мрії та бажання. Кожний українець прагне лише одного – миру на своїй рідній землі, чистого безхмарного неба без ворожої авіації… Але ми продовжуємо жити і працювати у складних умовах сьогодення і віримо, що все буде Україна!

ДП “Смілянський лісгосп” стабільно працює у непростий для країни час. У визначені строки на підприємстві розпочалася лісокультурна кампанія. Ретельно готуються наші лісівники і до пожежонебезпечного періоду. Бо це – відповідальний час у роботі служителів лісу, який потребує пильності і оперативного реагування у разі виникнення пожежі, тому у будь-який момент вони мають бути готовими ліквідувати стихію.

Так, по підрозділах ДП ”Смілянський лісгосп” перевіряється стан всіх технічних засобів пожежогасіння техніки, зв’язку та інших матеріальних ресурсів, що використовуються для охорони лісів від пожеж, працівники підрозділів приводять до ладу інвентар.

 

Окрім того, прийнято ряд комплексних заходів по попередженню лісових пожеж, організовано пожежні дружини, розпочинають чергування ЛПС-1 (Мліївське, Городищенське, Смілянське лісництва) та лісової охорони. Також розроблено оперативно-мобілізаційні плани гасіння пожеж на 2022 рік.

У цей період перекрито всі в’їзди в хвойні насадження, організовано їх патрулювання. Лісова охорона наразі розпочинає активно працювати з населенням: проводить роз’яснювальну роботу по забороні розведення в лісі вогнищ.

Важливу роль на підприємстві приділяють наглядній агітації. З інформаційно-профілактичною метою по попередженню виникнення пожеж у лісових масивах Смілянського лісгоспу лісівники поновлюють білборди, аншлаги, панно, плакати на протипожежну тематику. Лісівники закликають усіх любителів відпочинку на природі бути максимально обачними, турботливими та дотримуватися усіх правил поводження у лісі, аби не допустити загорань, які можуть завдати непоправної шкоди.

 

Джерело: Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook