Результати проміжної атестації, підготовка до Дня відкритих дверей та профорієнтаційна робота у полі зору вченої ради факультету землевпорядкування

15 квітня 2022 року
факультет землевпорядкування
     14 квітня 2022 року відбулося планове засідання вченої ради факультету землевпорядкування, на якому були розглянуті важливі питання життєдіяльності факультету в умовах воєнного стану. Останній продовжує вносити свої корективи у життя факультету, поряд з цим його колектив виконує намічені завдання в освітній, науковій та виховній діяльності.

    Насамперед, завідувачі кафедр факультету землевпорядкування доповіли про організацію освітнього процесу структурними підрозділами в умовах воєнного стану. Було зазначено, що незважаючи на складну ситуацію, всі навчальні заняття проводяться викладачами відповідно до розкладу, налагоджений контакт зі студентами. Наразі з усіма 364 здобувачами факультету є зв'язок. 32 студенти вимушено перебувають за кордоном, водночас присутні на он-лайн заняттях і виконують поставлені завдання. Близько 14% контингенту не мають стабільного підключення до мережі і комунікують засобами месенджерів (Telegram, Viber, WatsApp тощо) та електронної пошти. Поряд з цим, все більше здобувачів виходять на онлайн-заняття, активно працюють на платформі Elearn. Показник максимального підключення до занять студентами складає в межах 50 до 80 %. Результати проміжної атестації студентів факультету землевпорядкування представив заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко. 81% успішно пройшли екватор навчання у другому семестрі і впевнено підходять до весняної сесії. Решта – працюють над виправленням атестації, особливо це стосується другого курсу, що переважно пояснюється нестабільного мобільного та інтернет-зв’язку, а також тим, що частина студентів, проживає на тимчасово окупованих територіях чи в зонах активних бойових дій.
     Другим питанням порядку денного було питання проведення патріотичної та культурно-виховної роботи наставниками академічних груп факультету. Завідувачі кафедр поінформували, що наставники академічних студентських груп, постійно тримають зв’язок із студентами груп, організовують онлайн-зустрічі, вислуховувати їхні проблеми і допомагають вирішувати їх, організовувати різноманітні онлайн-заходи щодо підтримки психологічного й морального стану студентів.
     Про виконання заходів з реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2025» у 2021-2022 навчальному році доповів завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук. Зокрема він наголосив, що не зважаючи на складні умови праці (пандемія, війна) кафедра продовжує працювати, дотримуючись програми розвитку університету.

     Доцент кафедри геоінформатики та аерокосмічних досліджень Землі Антоніна Москаленко презентувала наукову доповідь на тему «Geodatabase design for obtaining spatial decisions on land use». Метою її дослідження стало обґрунтування моделі бази геопросторових даних для підвищення ефективності просторових рішень з формування землекористування. Після виступу Антоніні Анатоліївні були поставлені питання завідувачем кафедри землевпорядного проектування Андрієм Мартином і завідувачем кафедри геодезії та картографії Іваном Ковальчуком. Їхні запитання, головним чином, стосувалися обґрунтування показників і критеріїв ефективності просторових рішень при плануванні землевпорядних заходів.

     Наступним питанням квітневого засідання вченої ради було питання профорієнтаційної роботи НПП факультету. Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков повідомив, що рішенням ректорату терміни проведення олімпіади для вступу в університет продовжено до 15 травня, тому роботу з вступниками необхідно підсилити. Крім того, 28 квітня о 13 годині заплановано проведення онлайн Дня відкритих дверей для випускників шкіл, гімназій, ліцеїв, технікумів і коледжів. Завідувачам кафедр було поставлено завдання залучити закріплені ЗОШ, вести активну співпрацю з фаховими коледжами. Загальноуніверситетський день відкритих дверей пройде 5 травня 2022 року на якому вже будуть презентовані затверджені правила прийому до закладів вищої освіти в умовах воєнного стану.

     Про роботу Студентської організації факультету в умовах воєнного стану доповіла заступник голови Олександра Калініченко. Вона повідомила, що 20 студентів факультету записалась до лав територіальної оборони, понад 35 здобувачів долучилися до волонтерських організацій. За цей час були проведені: 1) опитування студентів факультету землевпорядкування присвяченого Дню здоров'я; 2) проведена для студентів факультету землевпорядкування конференція на тему «Перша медична допомога»; 3) проведений збір коштів на підтримку ЗСУ; 4) 08 квітня проведено відеоконференцію щодо надання першої медичної допомоги. Серед планів на майбутнє – підготовка до тест-опитування присвяченого Дню української екології, підготовка відеоролику щодо Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля та ін.

     Заступник декана факультету Олександр Шевченко звернув увагу учасників вченої ради, що наступного тижня буде сформовано графік екзаменаційної сесії, а сама сесія триватиме з 23 травня по 05 червня 2022 року. Також на засіданні вченої ради факультету землевпорядкування були розглянуті й інші питання життєдіяльності факультету.

Наталія Бавровська,
секретар вченої ради факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook