ІТ-фахівці діляться зі студентами факультету інформаційних технологій досвідом створенням систем віртуальної реальності

15 квітня 2022 року

Віртуальна реальність (Virtual Reality – VR) стає дуже затребуваною концепцією. Оскільки VR все ще відносно нова технологія, на факультеті інформаційних технологій наприкінці тижня студенти і викладачі знайомилися з системами віртуальної реальності. Провів лекцію викладач кафедри комп’ютерних наук, за сумісництвом Tech lead компанії «Kampov Technology» Євгеній Пахальчук.

Слухачі ознайомилися з загальними поняттями «віртуальної реальності», з технічними пристроями та програмним забезпеченням таких систем.

Увага була приділена ергономіці, бо створюючи такі системи, необхідно враховувати фізичні можливості людини, яка є учасником світу віртуальної реальності.

Крок за кроком ми наблизились до створеного дизайну.

По завершенні лекції лунало чимало питань від слухачів, на які Євгеній Вікторович надав ґрунтовні відповіді. Цікаві питання, партнерське обговорення, пропозиції від викладачів та студентів зробили цю лекцію корисною та такою потрібною в наш надскладний час. Одне із запитань стосувалося можливості викладання дисципліни, пов’язаної з проектуванням та створенням систем віртуальної реальності. Ми обов’язково приймемо це до уваги та запропонуємо у вибірковій складовій для студентів.

Дякуємо Євгену Пахальчуку за цікаву доповідь. Сподіваємось на нові зустрічі і пізнавальні лекції. Все буде Україна!

 

Голуб Белла Львівна, завідувач кафедри комп’ютерних наук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook