Працівники бібліотеки продовжувують працювати онлайн та займаються волонтерською діяльністю

11 квітня 2022 року

     Під час війни в Україні, яка триває уже 47 діб, наукова бібліотека продовжує працювати в онлайн режимі, проводити щотижневі онлайн зустрічі керівників відділів та філій бібліотеки та надавати послуги всім категоріям своїх користувачів.
    На останній онлайн-нараді, що відбулася 8 квітня 2022 р. обговорили забезпечення студентів необхідними навчальними матеріали в електронному форматі, яке здійснюється завдяки функціонуванню
електронної доставки документів
.
Приємно відзначити, що все більше студентів надсилають нам свої запити щодо пошуку потрібних їм видань, та просять допомоги у підборі саме наукової літератури для написання випускних та курсових робіт.

 

   А от для науковців є приємна новина, адже за сприяння МОН України, наш університет отримав доступ до платформи Research4Life, яка містить п’ять основних баз даних (AGORA, HINARI, ARDI, GOALI, OARE), тож Юлія Шаповал, завідувачка сектору центральної бібліотеки, детально розповіла про особливості пошуку наукової інформації у цих ресурсах.
     Ящо вас зацікавила щодо цієї платформи, пишіть нам на електронні адреси: [email protected], [email protected] і ми надішлемо на вашу електронну адресу листа з зазначеним логіном та паролем для входу до бази даних Research4Life.

     Крім того, для нашої університетської спільноти ми створили новий розділ на нашій сторінці «Корисні посилання «Відкрита наука»» . Бібліотекарки проаналізували відкриті бази даних наукової інформації та виокремили найбільш корисні для нашого університету. Заходьте на нашу сторінку та знайомтесь з зазначеними базами даних.

    Ще одним важливим напрямом роботи бібліотеки, є перевірка навчальних видань на ознаки плагіату, яка теж здійснюється онлайн. Нагадуємо, навчальні видання для перевірки на ознаки плагіату слід надсилати на електронну пошту [email protected].
      Війна триває. З 24 лютого 2022 року життя кожного українця змінилось назавжди. Мільйони наших співвітчизників стали біженцями, залишивши своє мирне життя, свої домівки. Змінили своє життя і наші бібліотекарки. Хтось виїхав закордон, хтось став внутрішньо переміщеним, а дехто залишився в своїх домівках. І кожна з нас, в різний спосіб, працює на перемогу України над ворогом.
     Українська бібліотечна асоціація оголосила про збір коштів для постраждалих бібліотекарок України. Звичайно, ми теж долучились до цієї акції. Багато наших працівниць плетуть маскувальні сітки для українських захисників. Маємо в своєму колективі знану волонтерку ще з 2015 року Олену Литовченко, завідувачку філії бібліотеки у навчальному корпусі № 6. Всі ці роки Олена Петрівна разом з київською волонтерською групою «Маскувальний батальйон» плете маскувальні сітки для воїнів на сході України. І хоч війна розпорошила їх групу на багато осередків, вони всі разом працюють на спільну перемогу, стрічка за стрічкою.

    Долучились до так званих маскувальних батальйонів і інші наші бібліотекарки в різних куточках нашої держави. Це і Галина Полозенко, бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу, і Неллі Маркова-Пипко, заступниця директорки, та й інші працівниці, які в кожний сплетений сантиметр сітки вкладають часточку свого серця та віри у нашу перемогу.

    Волонтерством займається і Надія Дем’яненко, бібліотекарка відділу обслуговування навчальною літературою, яка, залишаючись у Києві з початку війни, щодня допомагає провізорам поряд розташованої аптеки приймати, сортувати та розкладати такі необхідні сьогодні ліки.

   На завершення онлайн наради, з метою надання матеріальної допомоги, було ухвалено рішення щодо передачі чотирьох комп’ютерів постраждалим від війської агресії росії відокремленим підрозділам нашого університету.
       Разом – до перемоги!

Тетяна Кіщак,
директорка наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook