Журналістська практика в умовах війни: нові виклики

8 квітня 2022 року

   У непростий період змішаного навчання в умовах воєнного стану було вирішено запровадити для студентів-журналістів формат наскрізної практики. 6 квітня відбулися ознайомчі зустрічі студентів усіх курсів з керівниками практики.

Кожна зустріч була конструктивним, але водночас дуже теплим діалогом. Відчувалося, що студенти навіть у складних умовах війни прагнуть працювати творчо, розвивати свій потенціал. Скеровувала розмову, давала вичерпні відповіді на запитання, зокрема щодо термінів проведення практики завідувач кафедри, доктор педагогічних наук Наталія Костриця.

А керівники практики ознайомили студентів з алгоритмами виконання цікавих творчих завдань, які одразу занурюють їх у справжнє журналістське життя. Зокрема, першокурсники працюватимуть над створенням відеосюжету за однією з кільком актуальних тем, другокурсники розширять жанрову палітру своїх робіт у межах вивчених навчальних дисциплін «Аудіовізуальне виробництво», «Радіожурналістика та подкастинг», третьокурсники створюватимуть інтерв’ю на надзвичайно актуальну тему: «Як війна змінила життя та світогляд людини», таким чином долучаючись до когорти тих, хто збирає такі історії, фіксує і залишає для майбутніх поколінь.

 

А для четвертого курсу підібрано індивідуальні завдання, які суголосні темам бакалаврських робіт, поглиблюють дослідження, додають йому нового ракурсу та вимагають креативного підходу.

Завершуючи одну із зустрічей, журналіст із великим практичним досвідом, канд. політ. наук Анна Данько-Сліпцова зазначила, що саме зараз студенти-журналісти мають унікальну можливість швидко отримати такі необхідні навички, аби в майбутньому стати справжніми професіоналами, досліджуючи актуальні теми та вдосконалюючи свої уміння «універсального» журналіста. 

Попереду – цікава робота і високі результати!

 

Наталія Адамчук, Анна Данько-Сліпцова,
доценти кафедри журналістики та мовної комунікацції

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook