Студенти 5 курсу ОС «Магістр» Спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» отримали сучасні знання про анемії у тварин

9 квітня 2022 року
ФВМ НУБіП України

7 квітня 2022 р. доцентом кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Н.І. була прочитана відкрита лекція на тему «Анемії у тварин» з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» для студентів 5 курсу 10 групи ОС «Магістр» Спеціальність 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

На лекції були присутні, директор НДІ здоров’я тварин Сергій Голопура, доктор ветеринарних наук, доктор ветеринарних наук, професор кафедри терапії і клінічної діагностики Павло Шарандак, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Татяна Палюх, старший викладач кафедри терапії і клінічної діагностики Микола Маринюк, асистент кафедри терапії і клінічної діагностики Марина Дробот, завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Вадим Іщенко, доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Григорій Бойко. Також лекцію відвідав заступник декана факультету ветеринарної медицини Сергій Деркач.

Під час лекції студенти мали змогу оновити свої знання щодо складу і функцій крові та сучасного уявлення про гемоцитопоез. Особлива увага була приділена еритроцитопоезу. Матеріал з вивчення анемій у тварин, що був представлений лектором, викладався з акцентуванням на стан регенераторних процесів кістковомозкового творення. Значну частину часу було приділено вивченню лікарських протианемічних препаратів та їх ефективності в залежності від шляхів уведення.

 

 

Після завершення лекції викладачі та студенти провели анонімне анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття. За результатами анкетування було відзначено, що лекція прочитана на високому рівні. Наталія Бойко виявила добре володіння матеріалом, лекція була доступною і зрозумілою для студентів.

Наталія Грушанська, завідувач кафедри
терапії і клінічної діагностики

 
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook