Унікальні українські машини допомагають розміновувати звільнені території

6 квітня 2022 року
Motor Media Review

Сьогодні сапери ДСНС активно працюють над розмінуванням населених пунктів на Київщині, звільнених днями від рашистських окупантів. І в цьому їм допомагає спеціальний транспорт українського виробництва. Це піротехнічні машини легкого типу ПМ-Л, виготовлені на базі бронеавтомобіля Козак-5 від відомої столичної компанії «Практика». Влітку 2018 року ДСНС закупила вісім таких машин.

Про це детально розповідає Autocentre.ua.

ПМ-Л має ззаду відкидні за допомогою гідроприводу апарельні двері, за якими розташований висувний, також за допомогою гідравліки, сталевий лоток з піском.

Останній саме і призначений для перевезення вибухонебезпечних предметів вагою до 500 кг. Праворуч за бортом, за підйомними ролетними дверима розташовується все необхідне для роботи саперів: бронежилети, шоломи, котушки з проводом, вогнегасники та спецінструмент. Також можна використовувати лебідку самовитягування для підтягування небезпечних предметів. Машина обладнана відеореєстратором, GPS-трекером та навігаційною системою.

Повна вага ПМ-Л становить 8765 кг. В основі Козак-5 лежить повнопривідне шасі Ford F-550. Тут встановлений 6,7-літровий турбодизель потужністю 300 к.с., що працює у парі з автоматичною 6-ступеневою КП. Максимальна швидкість становить 120 км/год.

І нагадаємо ще раз три важливі правила під час виявлення вибухонебезпечних предметів: не торкатися, не піднімати та не перевозити!

 

Джерело: Motor Media Review. https://mmr.net.ua/autoworld/news/175658

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook