Студент-міжнародник кафедри глобальної економіки Дмитро Борисенко долучається до навчального процесу на економічному факультеті

30 березня 2022 року
    Вже понад місяць відбуваються військові дії на нашій землі. Життя студентів спеціальності 051 «Економіка» ОПП «Міжнародна економіка» кафедри глобальної економіки також поділилось на до та після введення воєнного стану в країні.
    Поспілкуємось з Дмитром Борисенком – студентом 1 курсу, 2 групи ОПП «Міжнародна економіка», економічного факультету. Хочеться почути думку студента, який втратив домівку в перші лихі дні та знайшов у собі сили, волю продовжити навчання в рідному університеті.

 
     - Чи були у Вас труднощі з долученням до навчального процесу для продовження навчання?
    Оскільки вже з перших днів я опинився на окупованій території, то вже ясно для себе уявляв ті труднощі, що можуть бути. Тому, перш за все, під час евакуації, із речей я взяв ноутбук. Не пропускаю занять. Чітко зрозумів, що дуже важливо правильно розподілити час між навчанням та соціальним життям. Віддаю пріоритет заняттям. Адже навчання у нашому славетному Виші – це велика і наполеглива праця. І сьогодні вірю, що студентство – це найкращі роки!
 
      - Чи є комунікація та підтримка з боку керівництва факультету, викладачів та в колі одногрупників?
   Звичайно, я відчуваю надзвичайну підтримку викладачів, куратора нашої групи та особливо з боку деканату економічного факультету. Хоч усім подякувати, оскільки студенти та викладацький склад університету, кафедри глобальної економіки надали фінансову та психологічну допомогу мені та моїй сім’ї, коли в місті Бучі 28 лютого в наш житловий будинок влучила ракета та спалахнула пожежа з сильними руйнуваннями.
 
      - Як Ви надалі плануєте продовжити навчання?
    Пройшовши крізь жахи та стрес, нині перебуваю у безпеці. Евакуйований. Водночас планую і надалі продовжувати навчання і намагаюся займати активну життєву позицію. Не боюся труднощів. Знайшов себе у новій цікавій справі. Почав відвідувати гурток «Глобалізація та європейська інтеграція» на кафедрі глобальної економіки. Надіюсь на початок нового життя. Розумію, що найкраще там, де твоя домівка. З нетерпінням чекаю на повернення мирного життя в Україні.
   І він обов’язково дочекається! Ми переможемо, відбудуємо нашу прекрасну вільну Україну. І кожен вимушений переселенець почує: «Можна повертатися до дому! До навчання в аудиторіях рідного університету!».

Розмову провела 
Ольга Данилевська-Жугунісова,
доцент кафедри глобальної економіки

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook