Будемо з овочами

27 березня 2022 року

Ще місяць назад ніхто навіть не міг подумати, що весняні роботи в університеті розпочнуться в страшних умовах воєнного стану. Все змінилося після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Однак віра у завтрашній день вселяє надію, що ми обов’язково скоро переможемо і продовжимо аудиторні та практичні заняття зі студентами.

Саме для набуття студентами глибоких знань і умінь щодо виробництва овочевої продукції активно використовується наукова й виробнича база НЛ «Плодоовочевий сад». Навіть в таких страшних умовах весняні роботи там розпочались заради майбутнього і віри в нашу швидку Перемогу.

За ініціативи декана агробіологічного факультету, професора Оксани Тонхи, завідувача кафедри овочівництва і закритого ґрунту, доцента Івана Федосія та асистента кафедри грунтознавства та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули Катерини Шеметун було організовано виробництво і придбано насіння основних овочевих культур.

Завдяки об’єднанню їхніх зусиль, науково-педагогічних працівників – доцента Юрія Слєпцова та ст. викладача Олександра Комара й допоміжного персоналу кафедри овочівництва і закритого ґрунту – завідувача ННВЛ «Овочі відкритого і закритого ґрунту» Віктора Комара та Ольги Леонтієвої на початку березня було проведено сівбу насіння овочевих культур (помідор, огірок, рання капуста, салат головчастий) на розсаду в полікарбонатній теплиці.

Також заплановано продовжити роботи з вирощування овочів у плівкових теплицях, де вже частина їх висаджена та найближчим часом розпочнемо сівбу насіння та висаджування розсади у відкритий ґрунт. На всю продукцію є вже клієнти і чекають на наш урожай, частина коштів за майбутню продукцію передана на кафедру.

 

Особлива вдячність за початок весняних робіт Гречаному С., компаніям «Бейо Україна» Сольському І., ТОВ «Агрофірма-Елітсортнасіння» Роєнку В. та іншим керівникам ведучих компаній з вирощування овочевих культур, насіннєвих компаній, які надали безоплатно насіння для сівби розсадним і безрозсадним способом.

Також цікаву і важливу робота виконує доцент Іванна Гаврись, вона продовжує роботу із вирощування саджанців троянди. Влітку культурними сортами троянди було заокульовано три сотні сіянців шипшини типу мультифлора. У даний час проводиться обрізка надземної маси рослин шипшини.

Початок плідний заради майбутнього, який вселяє надію на успіх! Будемо з овочами та підготуємо висококваліфікованих фахівців!

 

Іван Федосій,

завідувач кафедри овочівництва і закритого ґрунту,

Ірина Бобось,

доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook