Факультет ІТ на курсі відновлення освітнього процесу в університеті

18 березня 2022 року

Відповідно до наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. №156 університет впевнено відновлює освітній процес з 14 березня. На факультеті попередньо була проведена робота з відновлення функціонування навчально-інформаційного порталу НУБІП України для зручної дистанційної роботи студентства та викладацького складу.

Для організованого проведення та завершення 2-го семестру використовуємо всі можливості, які надаються з використанням дистанційних технологій навчання: онлайн лекції; лабораторні, практичні та семінарські заняття з використанням корпоративних акаунтів викладачів та студентів з використанням Google Meet; ресурси електронних навчальних курсів та навчальні відеоматеріали, розміщені на навчальному порталі та відеопорталі; комунікаційні сервіси для оперативного оповіщення, опитування та швидкого спілкування.

Центр дистанційних технологій навчання, який функціонує на базі факультету, не дивлячись на складні умови підтримує апаратно та програмно функціонування освітнього середовища університету, робота з електронними навчальними курсами налагоджена та постійно моніториться і аналізується. Біля понад 9,5 тисяч користувачів з 14 березня розпочали активно використовувати ресурси порталу.

За цей тиждень найбільш активно використовуються курси з дисциплін, які подані на наступній діаграмі.

За ініціативи декана факультету Олени Глазунової вже 14 березня проведений старостат, до якого долучилися майже всі наставники та старости академічних груп.

Складні питання, активне обговорення та вирішення нагальних проблем, але всі однозначно сповнені надією на покращення та одностайні в необхідності відновлення навчання для студентів, які мають на це можливість. Протягом декількох днів налагоджено комунікацію зі всіма академічними групами, маємо інформацію майже про всіх студентів: про їх місце знаходження, про можливості навчатися, про технічне забезпечення, про труднощі. Щоденно підтримується зв'язок з завідувачами та співробітниками кафедр. Заняття розпочалися за затвердженим розкладом, а для забезпечення викладання дисциплін, викладання яких забезпечували мобілізовані НПП, розроблений графік замін. Викладачі з різних куточків України працюють з повною віддачею, підтримуючи студентів, не тільки організаційно, але й морально.

 

Більшість студентів вдячні за таку можливість отримувати освітні послуги, а для студентів, що не мають можливість працювати «на повну» зараз, обов’язково будуть знайдені варіанти попрацювати згодом задля успішного закінчення семестру та виконання індивідуального навчального плану. В цьому ми переконані одностайно.

 

Олена Глазунова, декан факультету ІТ
Наталія Клименко, заступник декана 
Максим Мокрієв, керівник ЦДТН

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook