НЕБЕСНА СОТНЯ: ДУХ ТА СИЛА УКРАЇНИ

22 лютого 2022 року

 

1Цими днями викладачі та студенти ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України», у рамках національного марафону вшанування Героїв небесної Сотні в роковими кривавих розстрілів на Майдані, взяли участь в культурній програмі, що відбувалась на центральній площі нашого містечка.

Організатором цього заходу виступила Бережанська міська рада, а спільну участь взяли також жителі та гості Бережан.

В ході програми відбувся поминальний молебень та офіційні виступи учасників Революції Гідності, адміністрації Бережанської міської територіальної громади. Також частиною дійства стала різноманітна культурно-мистецька програма.

52346

Варто відзначити, що пам'ять про Героїв Небесної Сотні є складовою не лише сучасної історії, але й частиною творення її у сьогоденні. Вже вісім років ми перебуваємо у стані війни та боротьби за свою свободу та європейський вибір, за якого нам доводиться платити не лише зусиллями. Але й нажаль життям цвіту нашої нації. Тоді, ще під час, здавалося б, мирних демонстрацій, ці Герої першими пішли в бій за Україну, та першими стали на її вічний захист, тримаючи небо над нами. Їхня доблесть стала сподвижною для тисяч добровольців, волонтерів, солдатів, яким довелось захистити нашу державу від російської агресії у 2014-му. І до сьогодні вони є вічним джерелом сили та духу для усіх, хто захищає Україну, боронить її, працює і живе для неї. Отож схиляючи голову в жалобі перед ними, ми поклянемось завжди жити і робити так, як це заповідають святі закони патріотизму та відданості. Крізь роки втрати ми вже не зможемо ніколи побачити тих Героїв, що як звичайні люди за життя ходять серед нас. Але знаємо, що Вони завжди з нами: в окопах на фронті, у праці на благо Вітчизни, в українській пісні.

Ми не знаємо, як би наші Герої коментували чи прогнозували сьогоднішні ситуації та виклики, однак знатимемо одностайно, що коли ми житимемо і творитимемо ту вільну європейську Україну, будемо жити новим світлим життям, дамо відплату нашим кривдникам та агресорам, будемо єдиними і сильними, то наш Устим Голоднюк та його святі побратими з Небесної Сотні, десь там у вищих світах, щасливо посміхнуться. І славлячи Всевишнього, у своїх піснях точно нераз гучно закличуть:

СЛАВА УКРАЇНІ!!!
А небесні сили з ангелами ще гучніш відкликнуть:
ГЕРОЯМ УКРАЇНСЬКИМ СЛАВА !!!
Віталій СКАСКІВ,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook