Відбулася відкрита лекція доцента кафедри банківської справи та страхування Мамчур Р.М.

21 лютого 2022 року
     Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2021-2022 навчального року та на виконання наказу ректора НУБіП України від 24.01.2022 р. № 50, к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Мамчур Руслана Миколаївна 17 лютого 2022 р. провела відкриту лекцію з дисципліни «Страхування» для студентів 3 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Тема лекції – «Роль та значення страхування в системі економічних відносин».

    Лекція проходила в online режимі. На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри банківської справи та страхування д.е.н., професор Худолій Л.М., викладачі кафедри: к.е.н., доценти Аврамчук Л.А., Жарікова О.Б., Муравський О.А., Файчук О.В. та відповідальна від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання к.е.н., доцент Костюк В.А.

    На лекції була розкрита сутність страхування, його роль та значення в системі економічних відносин, історичні передумови та основні етапи його становлення, функції та принципи організації, розглядалися особливості формування страхових фондів, визначалися класифікаційні ознаки.


    Тема лекції є однією з основоположних щодо освоєння матеріалу дисципліни «Страхування». Бажання студентів обговорити ряд положень з лектором та жвавий обмін думками, висловлювання своїх суджень з приводу почутого свідчать про високу цікавість студентів-фінансистів до дисципліни, а також глибоке розуміння ними значення страхування для розвитку економічних відносин за умов сьогодення.

    Лектор професійно володіла увагою аудиторії, акцентуючись на найбільш суттєвих моментах та поняттях, порядок викладення матеріалу був логічним, а темп викладення – сприяв розумінню та засвоєнню матеріалу. В кінці лекції студентам було запропоновано завдання для практичної та самостійної роботи з метою поглиблення отриманих теоретичних знань.


   
Головним побажанням студентів було якомога швидше повернутися до аудиторій для того, щоб відвідати лабораторію-музей кафедри банківської та страхової справи та на власні очі побачити копії страхових договорів минулих століть, фотографії стародавніх держав, на території яких зароджувалося страхування і пройти крок за кроком найбільш цікаві та важливі моменти його розвитку.


     Лекція Мамчур Р.М. проведена на високому науковому і навчально-методичному рівні та одержала схвальні відгуки колег і студентів. Присутні відмітили високий професійний рівень лектора, жваву і цікаву подачу змісту лекції, уміле володіння матеріалом, стилістично правильне мовлення лектора, здатність зацікавлювати та активізувати роботу студентів.

Жарікова О.Б.,
доцент кафедри банківської справи та страхування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook