Кафедра ТІДП презентувала свої вибіркові компоненти студентам і студенткам 2 курсу юридичного факультету

15 лютого 2022 року

 

 

Згідно Розділу X статті 62 Закону України «Про вищу освіту» №1556-VII від 01.07.2014 року, пункт 15 «вибір навчальних компонент у межах, передбачених відповідною освітньою програмою та навчальним планом, в обсязі, що становить не менш як 25 відсотків загальної кількості кредитів ЄКТС, передбачених для даного рівня вищої освіти. При цьому здобувачі певного рівня вищої освіти мають право вибирати навчальні компоненти, що пропонуються для інших рівнів вищої освіти, за погодженням з керівником відповідного факультету чи підрозділу».

Тож 15 лютого 2022 року на виконання цього припису кафедра теорії та історії держави і права провела онлайн зустріч зі студентами та студентками 2 курсу, адже з 14 лютого стартував вибірковий процес. Викладачі кафедри ТІДП розповіли присутнім про ті вибіркові компоненти, які кафедра пропонує для них у наступному 2022/2023 н.р.

 

Розпочала зустріч завідувачка кафедри Віра Качур, яка розповіла про особливості обрання вибіркових компонент студентами на платформі elearn.nubip.edu.ua. Студенти отримали коротку змістовну інструкцію про тривалість процесу, способи реалізації свого вибору, а аткож їм було наголошено на важливості реалізації свого права вибору!

 

Після цього Віра Качур модерувала зустріч і запрошувала колег коротко презентувати свої навчвальні курси, більшість з яких характеризуються як міждисциплінарні. Зокрема, свої компоненти в 5 семестрі представили Людмила Протосавіцька - "Правова думка України", Ірина Єрмоленко - "Правові традиції і новації", та Олена Чомахашвілі -"Ювенальне право".

 

 

 

Студентам наголосили на тому, що і у весняному навчальному семестрі 2022/2023 вони також мають право обрати "Людиноцентризм в праві" (Людмила Протосвіцька), "Правова соціологія" (Віра Качур), "Правове письмо та документування" (Світлана Авраменко).

 

 

 

Наприкінці зустрічі студенти і викладачі уточнили ряд технічних питань. Загалом зустріч відбулася в затишній доброзичливій атмосфері. Маємо сподівання, що та інформація, яку отримали студенти і студертки допоможе їм зорієнтуватися  і зробити правильний вибір при обранні вибіркової компоненти.

 

Насамкінець, хочемо побажати усім студентам і студенткам здоров'я, натхнення, успіхів у навчанні. Обирайте вдумливо, а ми чекатимемо на вас на почату наступного навчального року!

 

Кафедра теорії та історії держави і права

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook