Інформаційна безпека в галузях економіки

14 лютого 2022 року

 

1Інформаційна безпека в сучасних умовах є однією з необхідних умов нормального функціонування галузей економіки. Говорячи про інформаційну безпеку, часто мають на увазі інформаційну безпеку в найзагальнішому сенсі, як комплекс заходів, покликаний зменшити число ймовірних шкідливих сценаріїв чи розмір збитків, яких може зазнати підприємство у разі розголошення конфіденційної інформації.

 З цієї точки зору інформаційна безпека — це економічний параметр, який повинен враховуватися у роботі підприємства, а інформацію (або дані) можна розглядати як певний товар або цінність, що підлягає захисту, а відтак вона має бути доступною лише для авторизованих користувачів чи програм.

В сучасних умовах, не гарантуючи належний захист інформації, не можливо забезпечити стабільний економічний розвиток як окремого підприємства, так і держави. З цією метою викладачкою економічних дисциплін Уляною ДУДКОЮ проведено захід на тему «Інформаційна безпека в галузях економіки». Викладачка акцентувала увагу на актуальності даної тематики. Також під час заходу здобувачі освіти виступили із доповідями:

  • Засади інформаційної безпеки національної економіки в умовах діджиталізації (доповідачка ТЕРЛЕЦЬКА Лілія);
  • Інформаційна безпека сучасного бухгалтерського обліку (доповідачка СКОПІЦЬКА Марія);
  • Інформаційна безпека підприємства: нові загрози та перспективи (доповідачка МАТВІЇШИН Маріанна);
  • Забезпечення інформаційної безпеки банківських установ (доповідачка ДОВГАН Софія).

Виступи здобувачів освіти були цікавими, інформативними, з логічним та цілісним викладенням матеріалу. Слід відзначити, що у своїх виступах здобувачі освіти розкрили глибину теми.

2345

Уляна БУРДАШ,
викладачка спеціальних економічних дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook