Лекція ректора Станіслава Ніколаєнка: Злагодженість і планування – це сила педагогічного колективу

11 лютого 2022 року
    Сила педагогічного колективу у злагоджені і плануванні – таке твердження Антона Макаренка стало в основі конструктивного діалогу лектора і магістрантів гуманітарно-педагогічному факультеті у межах курсу «Керівник закладу освіти», в якому професор Станіслав Ніколаєнко продовжив у другому семестрі розкривати організаційно-педагогічні та правові основи управлінської діяльності майбутнім освітянам.

   Сучасний контент курсу у новому семестрі зацікавив молодих керівників закладів освіти справжніми можливостями у формуванні професійної компетентності. Цей курс є основою для набуття студентами знань та умінь з організації, управління та самоменеджменту в діяльності керівника закладу освіти, прийнятті управлінських рішень, дотриманні професійних вимог та професійної етики у професійній діяльності. Сьогоднішня ж лекція була присвячена проблемам: історії виникнення науки управління; сучасним вимогам до керівника (Good to Great); законам самоуправління, самоменеджменту, тайм-менеджменту у діяльності керівника закладу освіти; управлінській діяльності керівника, моделі управління освітніми установами, організації праці і робочого місця; основним організаційним формам управління закладами освіти; критеріям оцінювання управлінської діяльності керівника; плануванню роботи закладу освіти.

     Нинішня освітня парадигма полягає у активізації навчальної роботи студента шляхом реалізації технології перевернутого навчання, що безпосередньо було й реалізовано на цьому занятті. Попередньо озброївшись знаннями у межах пропонованої тематики, магістранти стали активними учасниками у обговоренні теорії і цінної практики, що була запропонована досвідченим лектором. Студенти із захватом вступали з лектором у продуктивну дискусію, ставили актуальні запитання, доповнювали, обґрунтовано висловлювали власні думки і пропозиції.

     Підсумком проведених занять стало отримання студентами настанов та завдань, виконання яких дозволить розвинути їхні дослідницькі здатності та формувати професійну компетентність майбутнього керівника.

Ігор Буцик,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook