Участь науковців кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка у конференції "Горіхова Україна. Назустріч глобальним викликам"

4 лютого 2022 року
ІС НААН України

Науковці кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка професор Володимир Меженський та доцент Наталія Шевчук, які відповідають за горіховий напрямок в університеті, взяли участь в українсько-американській конференції "Горіхова Україна. Назустріч глобальним викликам". Конференція проходила 4 лютого 2022 р. в Інституті садівництва НААН України за підтримки ВГО "Українська горіхова асоціація", Інституту садівництва НААН та проекту Interntional Trade Centre.

 

З основною доповіддю виступив всесвітньовідомий американський фахівець з вирощування фундука Росс Пенгаллегон, який розповів про особливості й сучасний стан цієї культури.

[на фото Россу Пенгаллегону вручають відзнаку Української Горіхової Асоціації]

Низка вітчизняних доповідачів охопила питання логістики, зрошення, захисту від збудників хвороб, включаючи вірусні. Практична частина конференції була присвячена виїзду в фундукові сади з обрізуванням і формуванням кущів, ознайомлення з роботою лабораторії вірусології Інституту садівництва.

 

На виставці було представлено результати селекції волоського горіха в Придністровській дослідній станції садівництва, фермерських господарств, що займаються горіховими культурами. Можна було придбати відповідну наукову літератури та різні матеріали, що супроводжують галузь.

Фото: Володимир Меженський та соцмережі

Володимир Меженський,

професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook