БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТ – РЕАГУВАННЯ НА НОВІ ВИКЛИКИ

8 лютого 2022 року

 

1У другий вівторок лютого у світі відзначається День безпечного інтернету. Цього року подія припала на 8 лютого. Особлива дата з'явилася у календарі з ініціативи Європейської комісії у 2004 році. Загалом День безпечного інтернету відзначають більш ніж у 200 країнах.

2

Автори ініціативи про День безпечного інтернету планували, що нове свято буде гарним приводом для обговорення потенційних загроз від онлайн-ресурсів, соціальних мереж, торгових майданчиків у мережі.. Цього дня у європейських навчальних закладах проводяться лекції, дискусії, вікторини, щоб навчити підлітків розпізнавати фейкову інформацію, правильно реагувати на спроби маніпулювання та аб'юзу.

34

Не залишились осторонь цієї події студенти 4-го курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія», які взяли участь в студентській науковій конференції на тему «Безпека в Інтернет – реагування на нові виклики».

У наш складний час, коли йде неприхована гібридна агресія східного «сусіда», бути пильним в інформаційному середовищі дуже важливо. З 13 на 14 січня на урядові сайти було скоєно кібернапад, який спричинив розгубленість та невпевненість багатьох наших співвітчизників. Тому, завданням даної конференції було пролити світло на причини та наслідки цієї події.

У зв'язку з складною епідеміологічною ситуацією захід проводився в онлайн режимі. Студенти підготували доповіді з наступних тем:

Огляд найбільш вагомих кібератак 2021 року.ПАНЧЕНКО В.О.
Атака 14 січня 2022 року. Основний вектор. Попередні висновки.КОТИК О.В.
Аналіз основних груп-кіберзлочинців. Основні види діяльності.ЯКИМОВИЧ Н.А.
Види кібератак та їх наслідки.КРАВЕЦЬ С.Я.
Визначення CRM та їх «роль» у зламах сайтів.БЕРЕЗОВСЬКИЙ Д.В.
Багатофакторна аутентифікація, як засіб безпечного перебування в мережі.ХАЙБУЛІНА В.Д.

Учасники конференції уважно прослухали виступи своїх колег і отримали багато нових знань про виклики в сфері безпеки та отримали рекомендації з запобігання виникнення вразливостей в інформаційних системах.

5

Тези доповідей плануємо опублікувати у весняному випуску збірника праць студентської наукової інтернет-конференції.

Сергій ШТОГРИН,
старший викладач
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook