На економічному факультеті розпочалися курси з біржової справи

25 січня 2022 року

 

 

    За ініціативи НУБіП України та у тісній співпраці з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку вперше в країні для викладачів та здобувачів закладів вищої освіти аграрного профілю організовані двотижневі курси підвищення кваліфікації з біржової справи на базі економічного факультету у період з 24 січня по 4 лютого 2022 р.  
     Основними доповідачами на курсах є: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Національний депозитарій УкраїниМіністерство аграрної політики та продовольства, Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках, Асоціація працівників вищих аграрних закладів освіти «Агроосвіта», Асоціація «Біржові та електронні майданчики», Українська енергетична біржа, міжнародна компанія «Сингента», консалтингова компанія «Вarva Invest», компанія «GrainTrack», провідні практики та вчені з біржової справи.
     На курси зареєструвалось понад 100 учасників як з НУБіП України, практично всіх його структурних підрозділів, так і з інших закладів вищої освіти аграрного профілю різних рівнів.
 
     24 січня 2022 р., у перший день курсів, з вітальним словом до учасників курсів звернувся декан економічного факультету Анатолій Діброва, який став модератором першого дня. Він привітав учасників, наголосив на своєчасності та актуальності даного заходу, адже про це свідчить велика увага та цікавість з боку учасників курсів. Анатолій Дмитрович, який підтримав ініціативу з проведенням курсів з біржової справи і особисто сам прийняв активну участь у забезпеченні їх організації, підкреслив важливість тісної співпраці з державним регулятором ринків капіталу та організованих товарних ринків – Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та провідними компаніями на біржовому ринку, що посилює і виводить на інноваційний рівень якість сучасного навчального процесу студентів економічного профілю у закладах вищої освіти.
 
     Потому учасників привітали член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Арсен Ільін та Віталій Мілентьєв – голова Наглядової ради ПАТ "Національний депозитарій України"Арсен Валерійович зазначив, що Комісія надає цілковиту підтримку ініціативи НУБіП України у підвищенні якості підготовки фахівців з біржової справи для вітчизняного ринку. Своєчасність та актуальність даного заходу він пов’язав також з прийняттям нового Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки».
     Арсен Валерійович і Віталій Михайлович також відкрили перший день курсів з виступом на тему «Сучасний стан на напрями розвитку вітчизняного та світового організованих товарних ринків». Арсен Валерійович детально зупинився на цілях та стратегії розбудови вітчизняного організованого товарного ринку.
 
     Віталій Мілентьєв, який нині працює в Канаді, актуалізував питання розвитку біржового товарного ринку з позицій міжнародного досвіду та сучасного стану біржової торгівлі провідними товарними активами, а саме зерновими та олійними культурами, енергоресурсами.
 
     На завершення першого дня курсів тематику «Регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків» висвітлив професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Микола Солодкий. Микола Олександрович, як вітчизняний фундатор біржового аграрного ринку та засновник першої в країні кафедри біржової діяльності в НУБіП України, закцентував увагу на важливості біржового ринку в ринковій економіці та необхідності його вивчення студентами економічного профілю. Він наголосив, що якість підготовки здобувачів вищої освіти має враховувати сучасні реалії ринку праці та вимоги роботодавців. Микола Солодкий окремо звернув увагу учасників на нові вимоги законодавчого регулювання біржового ринку.
 
 

     Висловлюємо щиру вдячність та глибоку повагу ректору НУБіП України Станіславу Миколайовичу за підтримку ініціативи проведення курсів з біржової справи для закладів вищої освіти аграрного профілю, декану економічного факультету Анатолію Діброві, а також подяку Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку за тісну співпрацю і сприяння в організації даного заходу. Всім учасникам бажаємо плідної праці, отримання нових знань упродовж наступних 2 тижнів!

 
Микола Солодкий,
координатор курсів
Микола Ільчук,
завідувач кафедри організації

підприємництва та біржової діяльності 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook