Лісова пожежа в Колорадо (США) забрала домівки у майже тисячі сімей

19 січня 2022 року
ЕКО-iнформ

В американському штаті Колорадо руйнівні лісові пожежі, що поширилися через сильний вітер, знищили понад тисячу будинків. З передмістя Денвера було евакуйовано, щонайменше, 33 тисячі людей, повідомляє в неділю, 2 січня, агентство AFP, передає Укрінформ.

За даними поліції округу Боулдер, дві людини вважаються зниклими безвісти. Стало відомо про 991 згорілий житловий будинок, крім того, вогонь знищив ще 130 будівель.

«Це була катастрофа на підвищеній швидкості. Багато сімей мали лише кілька хвилин, щоб посадити в машину дітей, домашніх тварин і поїхати», – заявив губернатор штату Джаред Поліс.

Пожежа в Колорадо почалася 30 грудня і швидко поширилася на околицях Денвера через пориви вітру швидкістю 160 км/год. 31 грудня снігопад зупинив поширення вогню, проте снігові завали ускладнили проведення рятувальних робіт та оцінку збитків.

Нагадаємо: зимові лісові пожежі у цьому регіоні дуже рідкісні. Однак, як і більшість штатів у західній частині США, Колорадо впродовж декількох років страждає від посухи, яка зробила цей район особливо схильним до лісових пожеж. При цьому попередні пожежі, як правило, торкалися сільських районів, а не передмість.

 

Джерело: ЕКО-iнформ. https://ekoinform.com.ua/?p=14794

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook