Європейська інтеграція України в центрі уваги майбутніх вступників до магістратури НУБіП

19 січня 2022 року

17-18 січня відбулися нові онлайн-зустрічі студентів НУБіП, що навчаються на четвертому курсі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та готуються до складання Єдиного фахового вступного випробування. Перед студентами виступив доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Богдан Грушецький, що роз’яснив ключові моменти програми, що стосуються Європейського Союзу та відносин України з ним.
На першому занятті студенти дізналися про етапи європейської інтеграції, ключові ідеї, документи та політики, що стали базою формування Євросоюзу. Більш зрозумілим став складний механізм функціонування керівних інститутів ЄС, а також особливості їх міжнародної діяльності.
Друге заняття було присвячено відносинам України та ЄС. Лектор висвітив поступову еволюцію цього процесу, починаючи від налагодження перших зв’язків після відновлення незалежності України у 1991 році до наших днів. Особлива увага була приділена двом ключовим двостороннім документам: Угоді про партнерство та співробітництво та Угоді про асоціацію, що були укладені з різницею у два десятиліття та вивели кооперацію на новий якісний рівень. Студенти змогли порівняти прогрес України в напрямку європейської інтеграції з іншими державами «Східного партнерства».

     

Зустрічі відбулися в інтерактивному форматі діалогу, коли студенти ділилися з лектором своїми оцінками окреслених питань, намагаючись більш повно та ґрунтовно сформувати власне бачення.

 

Богдан Грушецький,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook