Готуємо офіцерів запасу: на кафедрі військової підготовки розпочалися комплексні практичні заняття

17 січня 2022 року
     На кафедрі військової підготовки розпочалися комплексні практичні заняття з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки та тактичної медицини студентів, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу.

     Ці заняття проводяться після опанування студентами теоретичної частини зазначеного курсу, говорить завідувач кафедри Анатолій Есаулов. Вони включають вогневу, стройову, тактичну, розвідувальну, інженерну, психологічну підготовку, військову топографію, радіаційний, хімічний, біологічний захист, тактичну медицину, вивчення статутів Збройних Сил України та їхнього практичного застосування. Також вивчається досвід бойових дій підрозділів та військових частин Збройних Сил України, набутий в зоні проведення АТО/ООС.

     Основою навчання одиночного солдата з тактичної, розвідувальної підготовки є тактико-стройові заняття, на яких відпрацьовується техніка прийомів і способів дій бійця у сучасному бою, уточнює заступник завідувача кафедри Ігор Радіонов. Заняття проводитимуться за умов, наближених до реальних бойових дій. Для звикання до звуків пострілів та вибухів будуть широко використовуватися засоби імітації – холості набої, вибухові пакети, дими, вогонь тощо.
     На навчальний збір прибули більше 300 студентів – з нашого університету, Білоцерківського НАУ та Уманського національного університету садівництва. Разом з ними проходять курс лідерства курсанти факультету ветеринарної медицини, які після отримання диплома підуть служити у Збройні Сили України: вони працюватимуть як командири взводу і зможуть виконувати його обов’язки. Нагадаємо, що нещодавно кілька їхніх попередників, які отримали дипломи лікаря ветеринарної медицини, відбули до місць проходження служби в ЗСУ.

 

 

     Завершальна частина навчального збору пройде на базі навчального центру «Десна», де отримані знання та навички вдосконалюватимуться в ході виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї, метання ручних осколочних гранат та під час обслуговування озброєння.

Ірина Кушніренко
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook