Профорієнтаційна робота у полі зору викладачів кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві механіко-технологічного факультету

14 січня 2022 року
   Проблема вибору професії завжди була актуальною і залишається такою у сучасних умовах. Яку професію обрати – одне з головних питань у житті кожного випускника. Майбутня професія повинна приносити задоволення і забезпечувати максимальну реалізацію можливостей випускника. Саме тому, щоб сприяти професійному самовизначенню старшокласників, розширити їх бачення професійної траєкторії, - у грудні ц. р. науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві механіко-технологічного факультету, відвідали окремі школи Київщини.
Завідувач кафедри, професор Хмельовський В.С., доценти Зубок Т.О., Марчишина Є.І. та інші працівники побували у загальноосвітніх школах I-III ступенів м. Боярка і с. Тарасівка, Боярської міської ради та с. Демидів, Димерської ТГ Вишгородського р-ну і провели зустрічі з випускниками.
   У процесі зустрічей науково-педагогічні працівники кафедри ОПБСТ познайомились з директорами шкіл Якименко Галиною Миколаївною (с. Демидів) і Кучеренко Тамарою Вікторівною та заступником директора з НВР Павленко Оленою Вікторівною (с. Тарасівка), які розповіли, що багато випускників їхніх шкіл закінчили НУБіП України та отримали дипломи із різних спеціальностей, а частина, і на даний час є студентами нашого університету. Викладачі кафедри у присутності керівників шкіл розповіли учням та наочно продемонстрували відеоматеріал про структуру нашого університету, механіко-технологічного факультету, про переваги навчання на підготовчих курсах, рекомендували взяти участь в олімпіадах.

   Майбутнім абітурієнтам розповіли про організацію освітнього процесу підготовки спеціалістів, прокоментували кожну із спеціальностей механіко-технологічного факультету, зокрема зауважили, щодо переваг здобуття фаху інженера-механіка. Випускники шкіл мали змогу ознайомитись із значущістю та затребуваністю даних спеціальностей, з'ясували завдання та напрями діяльності, визначили їх місце на ринку праці та розширили своє бачення майбутньої професії за допомогою флаєрів та буклетів. Наголошувалось, щоб освоїти професію інженера-механіка потрібні знання фізики, математики, механіки та нарисної геометрії. Також необхідно володіти високим рівнем логічного і конструктивного мислення, завзятістю і наполегливістю.
   В ході профорієнтаційного заходу учні були ознайомлені з актуальними вакансіями на ринку праці, обговорювались питання вибору професії, яка буде їм подобатись, намагались визначити професійні інтереси, бажання та схильності.
   Ця зустріч проведена згідно рекомендацій щодо організації профорієнтаційної роботи на механіко-технологічному факультеті НУБіП України. Проблема професійного самовизначення є одним з ключових компонентів розвитку особистості учня, що передбачає формування професійних орієнтацій, моделювання власного майбутнього, співвідношення наявної інформації про майбутню професію з власними можливостями. Наприкінці зустрічей викладачі та учні фотографувались.

    Крім цього, викладачі кафедри проводять профорієнтаційну роботу у соціальній мережі, розміщують запрошення на навчання та підготовчі курси НУБІП на сторінках аграрних коледжів України.

 

Завідувач кафедри ОПБСТ, проф. Василь Хмельовський, доцент Євгенія Марчишина 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook