Профорієнтаційні зустрічі викладачів кафедри романо-германських мов і перекладу

14 січня 2022 року

Одне з найважливіших рішень в житті – це вибір професії. Від його правильності може залежати вся подальша доля людини. Щоб випускники свідомо могли обрати сферу майбутньої діяльності та дізнатися якнайбільше інформації про професію філолога-перекладача, визнану однією з найпрестижніших і найпотрібніших, 12 січня науково-педагогічні працівники кафедри романо-германських мов і перекладу Олена Туріцина і Валентина Борщовецька провели профорієнтаційну зустріч із випускниками середньої загальноосвітньої школи №90 Печерського району м. Києва.

Викладачі спрезентували освітньо-професійну програму «Англійська мова та друга іноземна» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, розповіли про особливості навчання, дозвілля в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, зокрема на гуманітарно-педагогічному факультеті. Під час зустрічі надали вичерпну інформацію щодо умов вступу до закладу вищої освіти, можливості розкриття своїх здібностей у науковій, громадській роботі, спорті, культурно-масовій діяльності, повідомили про функціонування підготовчих курсів до складання ЗНО в НУБіП України, загальноуніверситетську олімпіаду і подарували інформаційні буклети.

 

Для донесення профорієнтаційної інформації до випускників, віддалених від столиці шкіл, 13 січня проведено зустріч в онлайн-форматі, зокрема для старшокласників загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Пулюя смт. Гримайлів Тернопільської області.

Із вітальним словом до випускників звернулася завідувач кафедри, доктор філологічних наук, професор Марія Личук. Марія Іванівна закцентувала на перевагах здобуття освіти на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України, презентувала кафедру романо-германських мов і перекладу, що забезпечує підготовку студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр», «Магістр» денної і заочної форми навчання за спеціальністю 035.041 «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша англійська)».

Модератор зустрічі – доцент Оксана Тепла окреслила переваги професії філолога-перекладача, діапазон місць працевлаштування, на яких посадах може працювати перекладач.

Оксана Миколаївна наголосила, що 4 січня 2022 року стартувала реєстрація для участі у Всеукраїнських олімпіадах Національного університету біоресурсів і природокористування України для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти, ознайомила школярів із правилами реєстрації через заповнення Google-форми, а також запросила на День відкритих дверей.
Заступник завідувача кафедри Олена Туріцина закцентувала на програмах академічної мобільності студентів, можливості отримання подвійного диплому, проходження закордонних практик.

Старший викладач кафедри Юрій Рожков проінформував учнів про строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання, перелік документів, що їх потрібно подати до приймальної комісії.
Сподіваємося, що проведення таких заходів стане для школярів дороговказом у їхньому подальшому професійному самовизначенні й допоможе зробити правильний вибір майбутньої професії.

Оксана Тепла, доцент,
Олена Туріцина, асистент
кафедри романо-германських мов і перекладу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook