Мальва
Мальва
Характеризується доброю врожайністю високих товарних якостей. Рослини середньорослі мають гарну декоративність, підвищену стійкість до плямистостей. Вегетацію починають декілька раніше сортів порічки, введених в Реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні. Відповідно рано починається квітування. Грона довгі, мають до 22 ягід середньою масою до 0,8 г (великі – до 1,2 г) трохи продовгуватих, темно-червоного кольору, блискучих і транспортабельних.
М’якоть щільна, гарних смакових якостей (4,1-4,5 бала). У ягодах міститься %: сухих розчинних речовин – 11,2, цукрів – 8,0, органічних кислот – 2,5, пектинових речовин – 0,4, вітаміну С – 49,5 мг на 100 г сирої маси.
Ягоди дозрівають одночасно, не обсипаються. Придатні для споживання свіжими, заморожування та різних видів технічної переробки.
Галузь науки: Рослинництво
Вид науково-інноваційного продукту: Сорти та гібриди
Вид науково-інноваційного продукту: Сорти та гібриди