Порічка-бужанська

Середньоранній сорт. Виділяється високою врожайністю 22 т/га, толерантністю до борошнистої роси та плямистостей. Кущі середньорослі, слаборозлогі. Гілки середньої довжини, товсті, міцні, еластичні. Грона середні і довгі, рівномірно заповнюють увесь кущ і містять по 10-14 великих ягід середньою масою 0,9 г (максимальні – до 1,5 г), яскраво-червоних, блискучих, одномірних, щільних, привабливих з сухим відривом. Шкірочка тонка, але щільна. М'якоть світло-червона, приємного кисло-солодкого смаку (4,3-4,5 бала); містить, %: сухих розчинних речовин – 11,9, цукрів – 8,9, органічних кислот – 2,4, вітаміну С – 58,4 мг на 100 г сирої маси. Ягоди дозрівають одночасно, довго тримаються на кущах, не обсипаються. Придатні для споживання у свіжому вигляді, заморожування, різних видів технічної переробки (виготовлення виноматеріалів, соків, вітамінізованих дієтичних желе для дорослих і дитячого харчування).
Галузь науки: Рослинництво
Вид науково-інноваційного продукту: Сорти та гібриди
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook