Викладачі кафедри обліку та оподаткування – учасники міжнародного фінансово-банківського форуму

27 листопада 2021 року
     25-26 листопада 2021 р. в рамках застосування міжнародного досвіду між НУБіП України та Варшавським університетом наук про життя (Польша) кафедрою обліку та оподаткування прийнято участь у ХІІІ Міжнародному фінансово-банківському форумі. Захід відбувся в режимі онлайн із використанням платформи MS Teams.
     У роботі міжнародного форуму взяли участь представники, серед яких науковці вищих навчальних закладів Польші (Варшавський університет природничих наук–SGGW, Університет ім. Яна Кохановського в Кельцях, Щецинський державний Університет, Білостоцький університет, Опольський університет, Державний університет підприємницької інформатики, Варшавська школа економіки, Університет Казимира Великого), представники фінансово-банківських установ Польші (Департамент фінансів місцевого самоврядування, Міністерство Фінансів, Національна рада регіональних рахункових палат, Варшавський кооперативний банк, філія Volkswagen Bank GmbH в Польші, Центр банківського права та інформації Управління екологічної політики та таксономії BOŚ S.A.), а також представники закладів вищої освіти України (Національний університет біоресурсів і природокористування України (м. Київ), Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ), Інститут економіки та прогнозування НАН України (м. Київ), Сумський національний аграрний університет (м. Суми)).
     Польські організатори міжнародного форуму звернулись з вітальним словом до гостей та учасників заходу, зокрема вітальне слово надали представнику української наукової спільноти проректору з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергію Кваші, який підкреслив вагомість проблемних питань фінансово-банківської системи України.
     Актуальними питаннями форуму стали: сучасні фінансові ризики; фінансування державних університетів у Польщі – досвід та рекомендовані зміни; інвестиційні виклики пов'язані з Зеленою трансформацією; майбутнє фінансів ОМС у Польщі – зміни у 2022 році в контексті польського управління; державна бюджетна підтримка органів місцевого самоврядування; забезпечення фінансової стійкості сільськогосподарських підприємств в Україні; розвиток обліку в фінансово-кредитній системі України та інші.
     Учасниками міжнародного фінансово-банківського форуму були викладачі кафедри обліку та оподаткування, зокрема: Л. Гуцаленко, О. Боярова, О. Колеснікова, Н. Кузик, В. Литвиненко, Л. Мельянкова Л. Миськів, К. Шевчук та аспіранти кафедри А. Бельдій та О Попова.
     З цікавими доповідями виступили науковці університетів Польші:
  • Dr hab. Renata Karkowska, prof. UW (Варшавського університету) «Вплив пандемії COVID-19 на кредитну активність банків. Аналіз для європейських країн»;
  • Ryszard Mocha (Управління екологічної політики та таксономії BOŚ S.A.) – «Інвестиційні виклики пов'язані з Зеленою трансформацією»;
  • Prof. dr hab. Jarosław Karpacz, dr Aleksandra Pisarska(Університет Яна Кохановського в Кельце) – «Фінансування державних університетів у Польщі – досвід та рекомендовані зміни».
     Загалом, за результатами ХІІІ Міжнародного фінансово-банківського форуму означено, що еволюційні процеси фінансового міжнародного ринку та відповідно фінансових інструментів, відбуваються певні трансформаційні перетворення його функцій, оскільки основною метою суб'єктів фінансового ринку є максимізація прибутків і висока швидкість їхнього отримання, де з посиленням зв’язків національних економік значно збільшились фінансові потоки короткострокових, швидко мінливих, спекулятивних активів, що перетворило світовий фінансовий ринок в нестабільний сегмент сучасної економіки. Отже, важливі питання фінансово-банківської системи залишаються в постійному полі зору зарубіжних та вітчизняних науковців.
 
Олена Колеснікова,
доцент кафедри обліку та оподаткування
Любов Миськів,
старший викладач

кафедри обліку та оподаткування 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook