Постійнодіючий Міжнародний науково-практичний онлайн-семінар на тему «Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів»

26 листопада 2021 року
    У 2021 році кафедрою надійності техніки факультету конструювання та дизайну було продовжено угоду про стратегічне партнерство між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та міжнародною компанією ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна».
 
     Співпраця кафедри надійності техніки з ТОВ «Ман+Хуммель ФТ Україна»була започаткована у 2017 році. За цей період проведено п’ять Міжнародних науково-практичних семінарів на базі факультету конструювання та дизайну НУБіП України й п’ять семінарів для студентів та співробітників факультету конструювання та дизайну безпосередньо на виробничій базі ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ Україна», у місті Красилів, Хмельницької області.

 

     За підтримки директора ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ Україна» Олега Будяя на кафедру надійності техніки для покращення матеріально-технічної бази були передані зразки фільтрів та навчальні макети фільтрувальних систем для сільськогосподарської та будівельної техніки.
    Співробітниками кафедри надійності техніки було організовано та проведено цілий ряд семінарів та майстер-класів у форматі постійнодіючого Міжнародного науково-практичного семінару «Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів». Черговий захід проходив в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на факультеті конструювання та дизайну 11 листопада 2021 року за участі компанії ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» (м. Красилів, Україна) в онлайн-режимі.
     В межах онлайн-семінару обговорювались проблеми пов’язані з:
  • сучасними технічними і технологічними рішеннями у сфері проєктування, виготовлення, відновлення, вторинного використання та утилізації;
  • особливостями використання сучасних фільтрів і фільтрувальних матеріалів;
  • особливостями використання оригінальних запасних частин до сільськогосподарської та будівельної техніки;
  • техніко-технологічними складовими інноваційного забезпечення надійності складних систем аграрного виробництва та будівельної галузі.
     Роботу семінару розпочав Зіновій Ружило, декан факультету конструювання та дизайну з привітань на адресу учасників онлайн-семінару. Він окреслив перспективи співпраці факультету із фірмами-роботодавцями для випускників інженерних факультетів.
     Член ради роботодавців інженерних факультетів, керівник відділу ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» Олег Продеус представив доповідь на тему «Лідерство у галузі фільтрації». В доповіді була детально проаналізована продукція компаній «МАНН+HUMMEL», ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» та представлені зразки сучасних фільтрувальних систем WIX та MAHH FILTER. Олег Васильович проаналізував систему сервісного обслуговування систем фільтрації та постачання запасних частин для сучасної техніки.
     До роботи та обговорення матеріалів VІ Міжнародного науково-практичного онлайн-семінару долучились науково-педагогічні працівники університету: заступник декана факультету конструювання та дизайну, доцент Олег Марус, доценти Микола Коробко, Олег Заболотько та Віктор Ребенко. В роботі заходу взяли активну участь студенти магістратури факультету конструювання та дизайну, які навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування», освітніми програмами «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва» та «Машин та обладнання сільськогосподарського виробництва».
     Матеріали семінарів активно використовуються у навчальному процесі за вивчення дисциплін студентами магістратури освітньої програми «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва».
     Цьогоріч на семінарі Олег Продеус в доповіді значну увагу приділив також системам фільтрації для виробничих приміщень та повітря в найбільш забруднених ділянках міст. Така інформація стала цікавою для співробітників та студентів, які навчаються за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія».
     В рамках семінару проведено конкурс кращих студентських доповідей. Серед найбільш активних студентів слід відзначити Ольгу Дубровіну, Євгена Осадчого, Миколу Денисенка, Олександра Довгого, Сергія Криницького, Олега Пашінського, Олексія Іваненка. 
     Технічний супровід онлайн-семінару здійснював відповідальний за інформаційне наповнення вебсторінки факультету конструювання та дизайну, старший викладач кафедри надійності техніки Олександр Банний.

     Студенти та співробітники факультету конструювання та дизайну і кафедри надійності техніки висловлюють найщиріші слова вдячності роботодавцям за участь в онлайн-семінарі та допомогу у підготовці висококваліфікованих інженерних кадрів.

 
Андрій Новицький,
завідувач кафедри надійності техніки
Валентина Мельник,
доцент кафедри надійності техніки
секретар онлайн-семінару

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook