«Вік живи - вік учись» - у Міжнародний день студентів на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України відбувся старостат

17 листопада 2021 року

   Засідання старостату розпочалося з привітального слова декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Савицької.

Декан привітала студентів і згадала про те, як радісно і хвилююче бути студентом, радіти кожному дню, перспективам, новому, наголосила на важливості навчання для кожної людини протягом усього життя, зазначила, що і науково-педагогічні працівники університету також часто отримують додаткову вищу освіту, оскільки мінливий сучасний світ вимагає нових знань, підходів і нових професій на межі галузей наук, недарма у народі кажуть: вік живи - вік учися. Акцентувала увагу на важливості активної участі студентів у громадському житті факультету незважаючи на дистанційний формат навчання, щоденно відвідувати заняття, адже якщо кількість безпідставно пропущених годин буде більше 50, студент може бути відрахований, або не допущений до поселення у гуртожитку у наступному навчальному році. Зупинилася на особливостях дистанційного навчання, зокрема, на необхідності вмикати відеокамери під час занять, слідкувати за своїм зовнішнім виглядом, бути активними, дисциплінованими та зосередженими. На завершення вступної промови, Інна Савицька закликала всіх берегти своє здоров’я, підкреслила, що університет сприяє цьому, адже в НУБіП України є можливість вакцинуватися як працівникам університету, так і студентам. Інна Савицька запевнила студентів, що адміністрація завжди готова піти на зустріч студентам і вони можуть розраховувати на підтримку і допомогу наставників, кафедр та деканату.

   Наступною виступила заступниця декана Світлана Харченко, яка нагадала про правила проживання та поводження в гуртожитку: дотримання порядку у кімнатах, охайне ставлення до побутового майна та догляду за ними; дотримання протиепідемічних заходів тощо. Також Світлана Харченко наголосила на необхідності студентам бакалаврам четвертого курсу та магістрам другого року, по завершенню навчання, залишати кімнати у гуртожитках у відповідному стані.

   Заступниця декана Алла Кравченко донесла до студентів інформацію щодо можливостей отримання подвійних дипломів для студентів магістратури та стажування за кордоном. Нагадала студентам, що на факультеті проводяться регулярні підготовчі курси до складання ЄВІ та ЄВФВ, наголосила на необхідності оволодіння іноземною мовою, що є обов’язковою вимогою для подальшої успішної професійної кар’єри кожного студента та запорукою майбутнього працевлаштування.

   Заступник декана Ігор Буцик роз’яснив порядок та терміни проходження практики в умовах дистанційного навчання та захисту магістерських робіт, надав вичерпні відповіді на запитання студентів і наставників.

   Голова ради студентської організації факультету, студентка четвертого курсу спеціальності «Професійна освіта» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства) Маргарита Гулян розповіла про діяльність студентської організації на гуманітарно-педагогічному факультеті, згадала проведені заходи у поточному семестрі, розкрила плани до кінця навчального року і запросила студентів активніше долучатися до діяльності студентської організації, відслідковувати дописи у соціальних мережах, поділилася контактами. Голова ради СО факультету надала покрокову інструкцію старостам груп для оформлення відомостей про додаткові бали студентів в умовах дистанційного навчання.

 

 

    Заступник декана Вадим Овчаренко розповів про способи комунікації з адміністрацією факультету, ведення щотижневої статистичної звітності старостами про відвідування занять студентами академічних груп, нагадав наставникам і старостам про необхідність щотижневого поширення цікавих історій із студентського життя і навчання у соціальних мережах. Зазначив, що у своїй роботі, як викладачі, так і працівники деканату, керуються студентоцентричним підходом, затвердженим новою Стратегією розвитку вищої освіти, у зв’язку з цим, призначення додаткових балів до рейтингів, розмірів стипендій, грошових премій студентам та багато інших питань, проходять обговорення та погоджуються з активом Студентської організації факультету. Запросив студентів пройти онлайн-опитування з метою підвищення якості освітнього процесу під час дистанційного навчання, підкреслив, що відповіді допоможуть модернізувати та оптимізувати освітній процес з використанням дистанційних технологій. Попросив старост нагадати у групах про порядок та терміни отримання соціальних пільг вразливими студентами. Вадим Овчаренко також надав відповіді та уточнення наставникам і старостам груп до процедури оформлення відомостей про додаткові бали студентів в умовах дистанційного навчання, показав місцезнаходження відповідних нормативних документів та бланків на сайті факультету.

 

 

   Кожен з доповідачів привітав студентів зі святом і висловив найкращі побажання. Розширений старостат відбувся за участі старост, наставників, декана і заступників декана факультету (усього більше 100 осіб).

Марина Комінська,
студентка 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету
спеціальності «Психологія»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook