Без гідності свободи не буває

19 листопада 2021 року

     У офіційному календарі є чимало державних свят. Але День Гідності та Свободи, встановлений 2014 року на честь подій Помаранчевої революції та Євромайдану, посідає серед них особливе місце. Це – особлива дата для кожного свідомого українця, кожного справжнього патріота. Саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь.

     Сьогодні в університеті пройшов онлайн-семінар «Україна – країна нескорених», приурочений Дню Гідності та Свободи, який зібрав викладачів, студентів, аспірантів, співробітників. Відкриваючи його роботу, ректор Станіслав Ніколаєнко згадав про ті пам’ятні для України події семирічної давнини: людині, яка брала в них – і як політик, і як громадянин – безпосередню участь, було що згадати і про що розповісти. Так само, як і голові наглядової ради НУБіП Миколі Томенку, теж безпосередньому учаснику тих буремних подій: він говорив про цінності та світогляд у контексті уроків Революції Гідності та свободи, які об’єднують Україну.

  

  

     Темою виступу в.о. завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Василя Стрільця стало: День Гідності та Свободи як символ європейського курсу України, а доцента кафедри теорії та історії держави і права Людмили Протосавіцької – «Правові аспекти захисту прав людини і громадянина в контексті Дня Гідності та Свободи».

  

  

Тож, українці, пам’ятаймо: Без гідності – свободи не буває!


Ірина Курінна,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook