Постерна конференція на факультеті ІТ: на вістрі актуальних досліджень

16 листопада 2021, 14:09

На факультеті ІТ у рамках роботи XII Міжнародної науково-практичної конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта» 11 та 12 листопада відбулися постерні сесії для слухачів магістратури 2 року навчання за всіма освітньо-професійними програмами.

Кожне секційне засідання відвідала декан факультету Олена Глазунова, побажавши плідної роботи та цікавих дискусій.

У рамках секційного засідання свої постери презентували студенти за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія» освітньо-професійної програми «Комп’ютерні системи і мережі».

Були відзначені найкращі доповіді:

Гамаюнов Нікіта Дмитрович – Проектування системи контролю і управління доступом; Редько Владислав Петрович – Розробка програмного забезпечення для системи контролю і управління доступом; Сміян Ілля Андрійович – Проектування системи розпізнавання осіб з використанням комп'ютерного зору; Хвост Вадим Володимирович – Дослідження методів захисту персональних даних у сервісі SMART-вагів; Чорноус Олександр Богданович – Дослідження енергетичного сектору та «зеленої» енергії в Україні.

Так, за програмою роботи секції «Прикладні програмні системи: сучасні методи та засоби розробки» 11 листопада була проведена постерна конференція магістрів 2-го року навчання за освітньою програмою «Програмне забезпечення інформаційних систем». Звісно, сесія проходила у дистанційному форматі, студенти демонстрували магістерські роботи у вигляді постерів, що засвідчило їхню готовність до захисту магістерських робіт.

Тематика доповідей стосувалася різних напрямків досліджень, зокрема: «Алгоритми матричного множення на GPU для цілочисельних і поліноміальних матриць» (ПетренкоД.), «Інтелектуальна система прогнозування результатів для букмекерської контори» (Басов Г.), «Підсистема адміністрування системи підтримки прийняття рішень з управління шкільним харчуванням» (Понзель Я.), «Back-end частина системи підтримки прийняття рішень з управління шкільним харчуванням» (Крупко Я.), «Програмне забезпечення моніторингу сервісів кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг України» (Хоменко А.) та інші.

12 листопада, відбулася постерна сесія магістрів 2-го року навчання за освітніми програмами «Інформаційні управляючі системи і технології» та «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг». Студенти креативно доповідали про свої дослідження та презентували реальні прикладні інноваційні розробки.

Варто роботи Пронішиної К. на тему «Система підтримки прийняття рішень при управлінні сільськогосподарським об’єктом», Осипенко Б. на тему «Інфopмaцiйнa cиcтемa моніторингу тa aнaлізy ycпішності стратегії поведінки нa пpиклaді економічного cимулятора», Павленко Т. на тему «Методи тa технології дистанційного моніторингу зa посівами сільськогосподарських культур».

Паралельно відбувалася і презентація результатів досліджень на постерній сесії за освітньою програмою «Економічна кібернетика».

Цьогорічні роботи кібернетиків вирізнялися різноплановою тематикою проблем аграрного сектору, фінансового менеджменту, нерівномірності розподілу доходів, сфери телекомунікацій, лісокористування, екологізації економіки, освіти, поширення епідемій.

Перший крок зроблено. Надалі – перевірка виконання вимог академічної доброчесності, попередній захист робіт та виступ перед екзаменаційною комісією, підтвердження здобутого освітнього ступеня та кваліфікації.

Бажаємо усім натхнення і успіхів!

 

Олена Глазунова, декан факультету інформаційних технологій

Наталія Клименко, заступник декана з навчальної роботи
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook