Перші кроки до біотехнології: сьогодні – школяр, завтра – студент!

13 October 2021, 10:00

ННЛ «Біотехнології та клітинної інженерії» гостинно відкриває свої двері для небайдужих до біотехнологічної науки. Цього разу нашими гостями були учні Гімназії №315 з поглибленним вивченням іноземних мов м. Києва.

 

Молоді дослідники мали змогу на власні очі побачити сучасну лабораторію, де проводяться наукові дослідження з біотехнології, прослухати цікаву розповідь декана факультету захисту рослин, екології та біотехнології професора Коломієць Ю.В. про можливості генної інженерії, в.о. завідувача кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Кваско О.Ю. про перспективи та важливість комплексного підходу до наукових досліджень в галузі біотехнології. 

Наші гості мали можливість відвідати культуральну кімнату, де вирощуються рослини в культурі in vitro та ознайомитись із особливостями їх культивування. Крім того, дослідники-початківці під пильним наглядом Кваско О.Ю. мали змогу власноруч приготувати живильне середовище для вирощування рослин.

Фінальним акордом нашої зустрічі була подорож у таємничий світ мікроорганізмів та дослідження їх морфологічних особливостей з використанням світлової мікроскопії. Гості та співробітники лабораторії отримали найпозитивніші емоції та з нетерпінням чекають на нові зустрічі!

В.о. завідувача кафедри
Екобіотехнології та біорізноманіття,

Олена Кваско 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook