Участь ННІ в проєкті "Зелена країна"

October 9, 2021
Київ, НУБіП України

Cьогодні ННІ Лісового і садово-паркового господарства приєднався до програми Державного агентства лісових ресурсів України "Створимо ліси разом" ініційованою офісом Президента України "Зелена країна". Співробітниками інституту було висаджено дерева та кущі на території 1-го навчального корпусу, студентського гуртожитку №1 та у ботанічному саду. 

Участь в акції взяли: ректор НУБіП України, керівний склад університету, викладачі, лаборанти, студенти та зості, зокрема до акції долучився й голова ради роботодавців нашого інституту Анатолій Мельник.

У ботанічному саду – одному з кращих в Україні за наповненням колекції та оформленням – для наповнення колекції і отримання нових ландшафтних груп висаджені 732 одиниці дерев і кущів, говорить один з її організаторів – завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук. Це як традиційні для нашого регіону деревні та кущові види, так і унікальні культивари. Зокрема, деревця кедрової сосни європейської, які ми привезли з Прикарпаття ще зовсім маленькими і дорощували у нашому розсаднику. До речі, всі форми, що були висаджені цього дня, вирощені саме тут руками залюблених у цю роботу людей – спеціалістів ботсаду і майстрів виробничого навчання.

 

Посадка дерев є звичною та традиційною діяльністю для лісівників. Щороку лісівіники країни відновлюють тисячі гектарів лісу, проте цьогоріч завдання є більш маштабним - потрібно збільшити лісистість країни, а отже висаджувати більше ніж звичайно. Звісно сьогоднішня акція це більше заклик для громадськості, але це лише початок !

 

О. Сошенський, доцент кафедри лісівництва

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook