Міжнародні програми практичного навчання

October 6, 2021

рієнтовні програми міжнародного практичного навчання:

 

Для участі у програмах практичного навчання за кордоном необхідно подати:

  • заповнену анкету та додати необхідний перелік документів;
  • заяву № 1, завізовану деканом факультету, подавати разом з аплікаційною формою;
  • Заява №2, завізовану деканом факультету та командантом гуртожитку, подавати після отримання підтвердження про участь у програмі за 2-3 тижні до виїзду.
  •  

 

 

ОРІЄНТОВНІ ПРОГРАМИ 

практичного навчання студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України за кордоном на навчальний рік

Країна
ПрограмаЦілі практики
УмовиВимоги до кандидатів
НІМЕЧЧИНАКомпанії: "Сандерз", "Органік", "Остерлог" та ін.Вивчення виробничого процесу вирощування різноманітних сільськогосподарських культур по сучасним технологіям.Період 2-3 місяці. Основний період -- червень-серпень. Забезпечується проживання та харчування; оплата праці в межах встановлених розцінок, але не менше мінімальної заробітної плати (8,2 євро/год)Студент денної форми навчання 2-3 курсів та 1-го року навчання магістратури, середній бал не нижче 4,0, вік 18-25 років, бзова розмовна німецька чи англійська мова, наявність закордонного паспорта, уміння працювати в колективі, мотивація та бажання працювати та навчатися новому.
Німецька селянська спілка (DBV) та АполлоПоглиблення теоретичних знань та отримання практичного досвіду, розвиток підприємницьких та управлінських вмінь, поглиблення соціальних та міжкультурних відносин, встановлення ділових міжнародних контрактів в аграрному секторі.

Період 4 місяці (2 тижні -ввідний семінар з практикою та теоретичною підготовкою, курс на навчально-дослідницькому сільськогосподарському підприємстві «Іден». Теоретчна та практична підготовка в області мясного та молочного скотарства, свинарства, вівчарства, курс по підвищенню кваліфікації в агротехнічній школі та ін. + 3,5 місяці -виробнича практика на відібраних с/г підприємствах. Розподіл по сімейним фермам відносно спеціалізації та особистих інтересів.

Два спеціалізовані семінари по 2 дні, переробка та реалізація сільськогосподарської продукції, виробництво сільськогосподарської техніки.

Написання звіту, отримання сертифікатів та характеристик від фермерів.
 

Студент денної форми навчання 2-3 курсів, середній бал не нижче 4,0, середній рівень німецької мови, наявність закордонного паспорта, водіське посвідчення (бажано), заповнена анкета, мотивація та бажання працювати та навчатися новому. Увага: Видача сертефікату та характеристик від фермера в кінці програми видається за наявності складеного звіту про практику.
Стажування компанії Візенгоф (Німеччина)Вивчення виробничого процесу та технології переробки продукції тваринництва (птахівництва).Період 2-3 місяці протягом року.Студент денної форми навчання 2-3 курсів та 1-го року навчання магістратури факультету виробництва та переробки продукції тваринництва, студентів інженерних спеціальностей.
ДАНІЯСтажування компанії "Travel to Farm" (T2F, Danish-Ukrainian connection та ін.Стажування студентів за їх напрямком навчання (тваринництво та агрономія), вивчення інтенсивних технологій у  с/г. Стажування на тваринницьких фермах та в галузі рослинництва (ферми по вирощуванню фруктів, овочів, вирощування горшкових квітів та рослин, тепличні господарства, розсадники)Тривалість практики 3-6 місяців. Мінімальна трималість робочого тижня - 37 годин. Понаднормові години компенсуються додатковими вихідними або оплатою. Практиканти мають 1,5 вихідні дні в тиждень.Вік практикантів від 18 до 29 років (включно) на момент подачі заяви. Брати участь у стажуванні мають право студенти третього року навчання або випускники аграрного навчального закладу, протягом одного року після закінчення навчання. Стажування повинно мати пряме професійне відношення до поточної або закінченої освіти. Проходити стажування у даній країні можуть студенти та випускники наступних факультетів: ветеринарної медицини, ТВППТ, захисту рослин та агробіологічного факультету. Розмовний рівень англійської мови необхідно підтверджувати сертифікатом. Наявність водійського посвідчення категорії В, практичній досвід в обраній галузі, наявність закордонного паспорта, мотивація та зацікавленість до отримання нових знань в різних галузях с/г
НОРВЕГІЯСтажування компанії АтлантісВивчення закордонного досвіду ведення сільськогосподарського бізнесу на базі різнопрофільних аграрних підприємств сімейного типу, знайомство студента з культурою та традиціями скандинавської країни.

Тривалість стажування: від 3 місяців. Мінімальна тривалість робочого тижня – 37,5 год. Понаднормові години компенсуються додатковими вихідними або оплатою. Практиканти мають 1,5 вихідних на тиждень. Фермер забезпечує практикантів житлом на період стажування. Житло включає: кухню, спальню (2-4чол/кім), вітальню та душ. Фермер надає транспорт для поїздки за продуктами.

Розміщення практикантів:
• квітникарство (декоративні та горшкові рослини закритого ґрунту)
• овочівництво відкритого та закритого ґрунту,декоративні розсадники (дерева, кущі)
• молочне скотарство, свинарство, рибництво (обмежено).
 

Студент 2-3 курсу та 1-го року магістратури денної форми навчання. Вік 18-30 років. Обов'язкове знання англійської мови. Практичний досвід роботи в обраній галузі, інтерес та мотивація, наявність закордонного паспорта, наявність прав водія чи тракториста.
КОРОЛІВСТВО НІДЕРЛАНДИСтажування в компанії СУСПОрганізація практичного навчання для студентів с/г спеціальностей, спеціальні проекти, навчальні тури.Як правило, студенти проживають разом з родиною фермера. У деяких випадках практиканти розміщуються в інших родинах, або в окремих будинках для студентів-практикантів.Студенти 2-3 курсу та 1-го року магістратури денної форми навчання. Знання англійської чи німецької мови, досвід роботи в обраній галузі, підтверджений рекомендаційними листами, інтерес та мотивація навчатись новому.
Тривалість практики – 3 місяці.
 
ШВЕЙЦАРІЯПрограма спілки фермерів "Agrimpuls""Agrimpuls" -- це державна організація, яку координує шверцарська селянська спілка. Займається соціальними та освітніми проектами. Ціль -- організувати цікаве та корисне практичне навчання для молодих людей, які цікавляться сільским господарством.Сфери: овочівництво, фрукти та ягоди, виноградарство, молочне скотарство, свинарство, конярство. Тривалість практики – 4 місяці. Початок стажування з 31 березня або з 1 квітня. Мінімальна тривалість робочого тижня - 55 год. Участь у семінарах та пізнавальних екскурсіях. Студенти розміщуються по сімейним фермам, як правило 1-2 практиканти на підприємстві, де кожному надається окрема кімната та харчування разом з родиною фермера. У випадку проживання окремо - студенти харчуються самостійно.Студенти 2-3 курсу або 1-й рік магістратури денної форми навчання. Вік 18 - 25 років, розмовна німецька мова. Наявність посвідчення водія та досвід керування. Практичний досвіт роботи в сільському господарстві.
     
США, КАНАДА, АВСТРАЛІЯ, ШВЕЦІЯ  Період 6-ть місяців, стажування в компанії "Піонер", "Монсатро", великих тепличних комбінатах, виноробних заводах, свинокомплексах тощо.Студенти - випускники чи магістри, володіння англійською мовою не нижче рівня B2, розміщення на підприємствах компаній Піонер, Монсанто, великих тепличних комбінатах, виноробних підприємствах, коне заводах, свинокомплексах тощо.

 

Під час співбесіди студенти будуть проходити письмовий тест з англійської, німецької чи французкої мови.

 

Необхідний перелік документів усі бажаючі можуть подати до ННЦ міжнародної діяльності за адресою:

Адреса: вул. Героїв Оборони, 15, кім. 109, Київ 03041.
Тел./Факс: +38 (044) 258-42-34, +38 (044) 527-89-59
E-mail: [email protected]
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook