Конопляний ярмарок 2021

September 29, 2021

24−26 вересня 2021 р. доцент кафедри економіки Тетяна Мірзоєва відвідала Конопляний ярмарок 2021, що проходив на ВДНГ у Києві. Захід потрапив у поле уваги в зв’язку з тим, що на кафедрі виконується дослідження за ініціативною темою «Економічна ефетивність виробництва нішевих сільськогосподарських культур». Конопля – одна з нішевих культур, яка викликає значне зацікавлення у науковців і практиків. 

Захід відбувся за підтримки Української Конопляної Асоціації та Інституту луб’яних культур Національної академії аграрних наук України. Організатори зібрали на ярмарку всіх українських виробників, які роблять продукцію з конопель. Окрім того, що на ярмарку було представлено понад 150 товарів «конопляної сфери», також можна було ознайомитися з іншою продукцією аграрної сфери. 
 
 
У рамках Конопляного ярмарку 2021 відбулася науково-практична конференція, присвячена питанням виробництва й переробки коноплі, проведено низку лекцій і дискусій на теми, пов’язані з цією культурою. Вітчизняні та закордонні експерти поділилися власним досвідом і розповіли про ключові тенденції розвитку коноплярства в Україні та світі. Зокрема, на конференції спікери (науковці, медики, юристи, представники громадських організацій та освітяни)поділилися з аудиторією досвідом декриміналізації конопель для медичного використання та застосування медичного канабісу для лікування багатьох хвороб, розвитку промислових масштабів у вирощуванні цієї рослини, сучасними дослідженнями властивостей конопель та іншими цікавими темами.
 
 
Конопляний ринок розвивається швидкими темпами в усьому світі, а в 2019 році тема канабісу навіть була однією з тем Всесвітнього економічного форуму в Давосі. В Україні канабіс поки що не є легалізованим ні в медичних, ні в рекреаційних цілях. Розроблено законопроєкт, який передбачає легалізацію медичного канабісу, проте він не прийнятий Верховною радою і знаходиться на доопрацюванні.
Ідея Конопляного ярмарку полягає в тому, щоб змінити ставлення українського суспільства до конопель, як це сталося у багатьох країнах Європи і світу, − наголошували організатори.
 
Доцент Тетяна Мірзоєва

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook